KRISTIANSAND: Etter at den tiltalte selv ble klar over at han hadde knivstukket 23-åringen, ringte han til ambulansen, og ba også om at politiet kom til leiligheten hans.

Kvelden før drapet hadde den tiltalte vært sammen med venner i et privat selskap, og senere sammen med kompiser på byen. Det ble drukket en del alkohol. I løpet av kvelden hadde også avdøde vært innom leiligheten til tiltalte, som tiltalte delte sammen med en kamerat.

Avdøde hadde blant annet knust to vindusruter i leiligheten. Senere på kvelden skal avdøde, også ifølge tiltalte, ha kommet med grove trusler mot en kamerat.

Låste dørene

Da tiltalte kom tilbake til leiligheten ved tretiden natt til onsdag 5. juli låste han ytterdøra og døra til leiligheten slik at avdøde ikke skulle komme inn. Likevel var det noen som åpnet for ham. Det var flere personer til stede i leiligheten.

Det oppsto en kraftig krangel og deretter en heftig slåsskamp, først mellom avdøde og en annen person i leiligheten. Tiltalte fortalte at han skulle hjelpe til, fordi avdøde hadde en flaske i hånda som han hadde slått mot bordet i leiligheten to ganger.

— Jeg klarte å ta fram ham glassflasken, sa den tiltalte.

Husker ikke

— Hvorfor husker du mye før og etter, og ikke selve drapshandlingen? spurte aktor.

— Jeg har ingen forklaring på det. Jeg har forsøkt å finne en forklaring på hvorfor jeg ikke husker. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg ikke husker. Jeg husker ikke noe fra selve hendelsen, bortsett fra at jeg reiste meg opp, fortalte tiltalte.

22-åringen sa at han underveis mistet oversikten over det som skjedde, men fortalte retten at han kom til seg selv og oppdaget at han var sterkt tilsølt av blod på hendene og klærne. Han skjønte da var som hadde skjedd, og ringte ambulansen. I mellomtiden skiftet han klær, fordi han følte seg uvel på grunn av blodsølet.

Ruspåvirket

Da det ble tatt blodprøve av tiltalte klokka halv seks onsdag morgen hadde han en promille på 0,74. Prøver tatt av avdøde viste at han var ruspåvirket drapsnatten. Tiltalte fortalte at det ble drukket ganske mye den kvelden både i det private selskapet, hjemme og på utesteder i Mandal.

Tiltalte opplyste i retten at en høyttaler i leiligheten, tv-apparatet og to vindusruter var knust mens han var ute av leiligheten, og at pc'en hadde gått i gulvet. Noe av dette kunne han konstatere ved selvsyn. Andre skader er han fortalt i etterkant.