VALLE: Kvinnen var mandag morgen fremdeles innlagt ved Oslo universitetssykehus. Sykehuset opplyser på sine nettsider at kvinnen er alvorlig skadet.

— Vi har fått opplyst at skadene ikke er livstruende. Hun skal ha vært bevisst da hun ble sendt til sykehus, sier politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor.

Ulykken skjedde ved 4-tiden natt til søndag. Den 25 år gamle kvinnen landet da i en steinrøys etter at snøscooteren gikk utfor et stup.

- Forlot ulykkesstedet

Kvinnen skal ha vært en av flere som tilbrakte lørdagen på heia. Ulykke skjedde da de var på vei tilbake.— De var nesten nede på parkeringsplassen ved Brottveit da snøscooteren kjørte ut, sier Hovden.

Ifølge Hovden var trolig mellom 5 og 10 personer i nærheten da ulykken skjedde. Flere av disse skal ha forlatt stedet før politiet ankom.

Flere personer skal nå avhøres før politiet avgjør om noen skal straffeforfølges.

— Det er straffbart å forlate et ulykkessted, sier Hovden.

Det er også uklart om snøscooterkjørerne hadde løyve til å kjøre i terrenget. Politiet vet heller ikke hvem som kjørte snøscooteren som havnet i steinrøysa. 25-åringen som ble skadet skal ha vært passasjer.

21-åring alvorlig skadet

Ulykken var ikke den eneste scooterulykken i løpet av helga. Ved Hovatn i Valle ble en 21 år gammel mann skadet da han kolliderte med et furutre.— Det var to scootere som kjørte i følge. Den bakerste av disse kjørte inn i et tre og sammenstøtet var åpenbart kraftig. Føreren ble alvorlig skadet, men skadene skal ikke være livstruende, sier Hovden.

21-åringen pådro seg flere brudd- og knusningsskader i sammenstøtet og har foreløpig ikke vært i stand til å avhøres.

— Vi har ikke snakket med ham ennå, så hendelsesforløpet er ikke helt avklart, sier Hovden.

Han opplyser at politiet ikke har mistanke om noen straffbare forhold i tilknytning til denne ulykken, som skjedde søndag ettermiddag.