KRISTIANSAND: Førstestatsadvokat Dennis Danielsen minnet rettet om at normalstraffen for et forsettlig drap er 12 år. Han understreket at drapet i Vegusdal 17. oktober i fjor ble utført på en svært brutal måte, og at det forelå skjerpende omstendigheter, slik tiltalen også lyder på. Danielsen mente at passende straff var ubetinget fengsel i 15 år.

AKTOR: Førstestatsadvokat Dennis Danielsen la i Kristiansand tingrett torsdag ned påstand om 15 års fengsel for 37-åringen som drepte Geir Helge Usterud. Foto: Tore André Baardsen

Bistandsadvokaten la ned påstand om at den tiltalte skal dømmes til å betale oppreisningserstatning til avdødes foreldre, begrenset oppad til 300.000 kroner.Advokat Harald Johannessen, tiltaltes forsvarer, fremholdt overfor retten at drapet ikke var forsettlig, og at den tiltalte ikke kunne innse dødsfølgen ut fra det som skjedde i låven oktoberkvelden i fjor. Forsvareren ba retten dømme hans klient etter en mildere bestemmelse som omfatter legemsbeskadigelse med døden til følge.

Dom i saken faller i neste uke.