OSLO: — Fem personer fra Sørlandet er, eller skal bli, anmeldt etter aksjonen, sier Ole Kristian Gjørven, avdelingsleder i Tollregion Oslo og Akershus til Fædrelandsvennen.

99 land med

Den siste uka har 99 land over seks kontinenter vært med på den store tollaksjonen Operasjon Pangea, som er en aksjon mot nettsalg av ulovlige og falske legemidler, opplyser Tollvesenet.

Aksjonen koordineres av Interpol. Tollerne på Gardermoen og Alnabru har kontrollert rundt 1700 pakker, med ulovlig innhold i 275 av dem.

Av disse er 44 forhold anmeldt, og fem av disse skal altså være fra Sørlandet.

Politiet overtar

Det er politiet på de ulike stedene som nå skal etterforske sakene videre.

— Vi skal nå skrive rapporter på forholdene, og sende de over til politiet, sier Gjørven.

Han regner med at alle rapportene er videresendt til politiet i løpet av neste uke. Gjørven kan foreløpig ikke utdype noe nærmere om sørlendingene dette gjelder, eller hvor i Agder disse bor.

— Det er mange rapporter å skrive, sier han, men legger til hva beslagene gjelder.

— Tre av disse beslagene består av tabletter oppført på narkotikalista, ett beslag er doping og ett er ulovlig legemiddel, opplyser han.

Ulovlige legemidler

Innholdet i beslagene som er gjort i Norge skal blant annet være angstdempende og beroligende midler, slankepiller, antidepressiva, potensmidler og dopingmidler.

— Det er forbudt å importere legemidler til eget bruk som inneholder narkotika eller som klassifiseres som doping. Mottaker av slike legemidler blir anmeldt, sier Gjørven.