SØGNE/ SONGDALEN: Klokken 21.06 fikk politiet melding om at en bil hadde havnet under vann i krysset mellom Brennåsvegen og Birkenesvegen.

— Ingen personer har kommet til skade. Vi har vært i kontakt med bilfører, som selv kom seg på land og er i god behold, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Stengte veien

Han forteller at 70-80 meter av Birkenesvegen lå under vann på grunn av flom i elva. Bilen som havnet under vann forsøkte å kjøre på veien, som går parallellt med elva.

— Veien blir stengt på grunn av vannmassene, sa Storaker ved 21-tiden.

Falck advarer

stengt.gif Foto: Mads Ommundsen

I følge politiet flommet Songdalselva over på flere steder. Falck advarer bilister mot å kjøre gjennom vanndekte veier. — Folk må passe seg for å kjøre gjennom vannmasser i veien. Det kan være mye mer vann enn det ser ut som. Hvis man kjører fort gjennom vannet er det fort å kvele motoren og bli stående, sier bilberger Runar Jensen-Tveit i Falck.

Taxi stod fast

Også på Klepland i Søgne byr flommen på problemer. Under E 39 ble en taxi stående delvis under vann.

— Kummen er tett og elva stiger. Taxien forsøkte å komme seg gjennom undergangen, men ble stående fast med vann opp til baklyktene, forteller Marie Kristine Bjelland til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk også melding om hendelsen. I tillegg til sjåføren satt en 93 år gammel kvinne og hennes ektemann i taxien. Ambulansen ble tilkalt, men kvinnen klarte seg selv.

— Kvinnen var nedkjølt, men i fin form og ble kjørt i drosje til eldresenteret hun bor på, sier operasjonsleder Storaker.