MANDAL: Det var like etter klokken 2.30 i natt at det tok til å brenne i låven, som ligger helt øst på Imesletta i Mandal. Brannvesenet mobiliserte, men måtte konstatere at bygningen var overtent og ikke kunne reddes.

Ifølge operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt var det ingen dyr i låven.

Se video av brannen øverst i saken!

Det ble slått full alarm hos Brannvesenet Sør i Mandal. To mannskapsbiler, to tankbiler, høydemateriell og flere andre enheter fra brannvesenet rykket ut til Ime. Totalt rykket 13 brannmannskaper, ambulanse og en politipatrulje ut til brannstedet.

Brannvesenets alarmsentral meldte i natt at brannmannskapene måtte konstentrere seg om å ligge et nærliggende hovedhus. Ved 4.30-tiden hadde brannvesenet kontroll på situasjonen.

Brannvesenet kunne lite gjøre for å redde låven på Berge i Mandal. Foto: Vegard Nekstad

Kunne ikke reddes— Det er en driftsbygning like ved E 39 på Berge som har brent. Det ble meldt om full fyr. Da vi kom fram brant det fra taket. Bygningen var overtent og kunne ikke reddes, så vi måtte konsentrere oss om å redde bolighuset i nærheten, sier brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør, til Fædrelandsvennen.

Låven som brant er omtrent 8 ganger 16 meter og hadde 2,5 etasjer.

— Det var ikke dyr i bygningen, men det sto et par biler der. Det brenner fortsatt og vi etterslukker, men det er helt utbrent, sa Aasen til Fædrelandsvennen ved 5-tiden.

— Brannårsaken er foreløpig ukjent. Det ble gjennomført omkjøring for all trafikk via Holum på grunn av at brannvesenet måtte hente vann med slanger fra motsatt side av E 39, opplyser operasjonsleder Neset.

Brannvesenet måtte lose en del tungtrafikk over brannslangene som krysset E 39. Foto: Vegard Nekstad

E 39 stengt i flere timerDet dannet seg raskt køer på E 39 ved brannstedet. Brannvesenets slanger krysset europaveien og en lift sperret samtidig veien. Dermed måtte trafikken vente. Utover natta ble politipatruljer satt i sving for å lede trafikken via fylkesvei 455 og fylkesvei 459 via Holum.

Ved 5.20-tiden opplyser Brannvesenet Sør at man er i ferd med å åpne E 39 forbi brannstedet.

— Brannstedet vil bli undersøkt så snart det er mulig. Politiet i Mandal vil etterforske forholdet videre, opplyser Neset.