KRISTIANSAND: Det var 17. september i fjor at kvinnen skulle hente sine to barn i en barnehage i Kristiansand kommune. Ifølge dommen skal tiltalte ha stått over den ene datteren da to ansatte i barnehagen hørte en klaskelyd.

Kollegaene så på hverandre og den ene spurte den andre om hun også så slaget. De ansatte ble på vakt og i retten forklarte den ene at hun så moren slå 4-åringen på kinnet med flat hånd.

De barnehageansatte sto omkring to meter fra moren og datteren.

Varslet

Kollegaene gikk umiddelbart til lederen i barnehagen for å forhøre seg om hvordan de skulle håndtere voldsepisoden. Barnehagen valgte å varsle forholdet til barnevernet som igjen anmeldte saken til politiet.

Moren nektet for å ha uttøvd vold mot datteren da hun møtte i Kristiansand tingrett.

Kvinnen hevdet hun aldri slo sine barn, men at hun av og til klappet i hendene for å få barnas oppmerksomhet. Hun mente klaskelyden hadde blitt gjenstand for en misforståelse.

Troverdig

Ifølge de to meddommerne forklarte moren seg troverdig. De mente også at den ansatte, som skal ha sett slaget, var altfor nølende i deler av sin forklaring. De mente også at de ansatte sto i en slik posisjon i forhold til moren at det var uklart hva de egentlig kan ha sett.

Mindretallet, altså fagdommeren, mente det imidlertid var bevist utover enhver rimelig tvil at moren hadde slått barnet slik det var beskrevet i tiltalen. Dommerfullmektig Tonje Skjeie pekte blant annet på at barnehagemedarbeideren under strengt straffeansvar hadde forklart at hun var sikker på at det dreide seg om et klask på kinnet.

Men siden det er flertallet som avgjør i straffesaker, ble kvinnen frifunnet.