AGDER: Det er meldt mye vind, men lite snø, på Sørlandet torsdag. I 05-tida viste observasjonene sterk kuling på Lindesnes, med vind på 20 meter per sekund.

Kristiansand Lufthavn Kjevik meldte at Widerøe-flyet som skulle gå til København klokka 06.10 ble innstilt. Foreløpig har det ikke kommet noe informasjon om årsaken til dette, men ifølge Avinors nettsider ble flere fly i Sør-Norge innstilt i morgentimene.

Klokka 06.19 opplyste lufthavntårnet på Kjevik at det ikke er meldt om flere innstilte fly.

Flyet som skulle til København klokka 09.35 ble utsatt til 10.00.

Superspeed kansellerte avgangen fra Kristiansand til Hirtshals klokka 08.00, og tilbake klokka 12.15, onsdag kveld.

Randøya-ruta innstilt

I en pressemelding opplyser Skagerrak Navigation at båtruta mellom Randøyene og Kongshavn i Kristiansand er innstilt torsdag.

— Båtføreren melder i morgentimene i dag at det ikke vil være sikkerhetsmessig forsvarlig å anløpe kaia i Kongshavn på grunn av sterk sørvestlig vind, skriver selskapet.

Ingen strømkunder rammet

Klokka 07.20 opplyser Christian Altmann i Agder Energi at uværet foreløpig ikke har hatt konsekvenser for deres strømkunder.

- Hvilke områder er mest utsatt?

— Indre strøk. Hvis det kommer våt og tung snø som pakker seg på linjene og i trærne, kan litt av hvert skje. Det er vi litt nervøse for, sier Altmann, som i morgentimene vurderer behovet for ekstra beredskap ut ifra de siste værprognosene.

To fartøyer i nødhavn

Minesveiperen KNM Rauma har søkt ly ved Silokaia i Kristiansand. Vakthavende havneinspektør opplyser til Fædrelandsvennen at cargoskipet Wilson Rhine, som nå er utenfor Høvåg, skal legge til ved Lagmannsholmen.

— Vi har ikke fått melding fra flere skip, men ofte får vi beskjed rett før, sier havneinspektøren klokka 07.15. Følg skipstrafikken her!

Stille før stormen

— I natt har det vært stille før stormen, men vinden har begynt å ta seg opp. På Eigerøy i Rogaland er det nå liten storm, opplyser vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss.

Foreløpig er det sendt ut OBS-varsel for de sørligste fylkene i landet og Skagerrak. Ifølge Gislefoss tas beslutningen om det skal sendes ut ekstremvarsel klokka 07.00.

Inntil videre er værvarselet som det var onsdag kveld.

— Det blir økning til full storm stedvis langs kysten, med regn og snø i fjellet. Torsdag kveld blir det lokalt kraftige vindkast og byger i vest, ellers opphold, sier Gislefoss.

Sent torsdag ettermiddag blir det omslag til nordvest full storm utsatte steder. Vinden kan øke til 30-40 meter per sekund over land.

Tre i veibanen

Foreløpig er det ikke meldt om spesielle hendelser langs veiene til Veitrafikksentralen.

— Det er et tre som dekker veibanen på fylkesvei 43 mellom Vemestad og Kvås, men vakta er på plass og fjerner dette raskt. Ellers er det ikke noe å melde på Agder, forteller trafikkoperatør Anne Berget torsdag morgen.

Hun sier entreprenørene er forberedt på trafikale problemer som følge av uværet utover dagen.

— Det er jo meldt relativt varme temperaturer mange steder, men det vil fryse om kvelden og skape vanskelige kjøreforhold. Der det går fra plussgrader til null og minus må bilistene avpasse farten. Det kan fort bli glatt, sier hun.

Ingen hendelser til politiet

I helgen var det fylkesvei 41 rundt Åmli, Dølemo og Vegusdal som ble hardest rammet.

— Denne gangen er det kysten som treffes først. Vi får se hvordan det går utover dagen, sier Berget.

Operasjonssentralen i Agder politidistrikt har heller ikke fått meldinger om hendelser knyttet til været i natt.