AALBORG: — Før vi skal ta stilling til hva han skal siktes for, må vi vente på obduksjonsrapporten fra Norge. Den har vi ikke fått ennå. Vi har bedt norsk politi om å prioritere den, for den skal med i vurderingen, sier etterforskningsleder Torben Jensen ved Nordjyllands politi.

Den 24 år gamle kristiansanderen sitter fengslet i Aalborg etter voldsepisoden 7. september, der han sparket en 49-åring fra Telemark i hodet. Han er foreløpig siktet for grov vold, men siktelsen blir trolig utvidet etter at 49-åringen døde på Telemark sykehus i helga.

Ifølge avisen Varden, var det den 49 år gamle Terje Tørrisen som lørdag 21. september døde på sykehuset i Telemark etter å ha blitt sparket i hodet av 24-åringen. Han var på tur med kolleger fra bedriften RHI Normag da han ble utsatt for det som fremstår som blind vold.

- Glad i naturen

Familien sier til Varden at 49-åringen fikk store hjerneskader etter volden, og at de var forberedt på at han kom til å dø av skadene. Terje Tørrissen beskrives som en mann som var glad i naturen, jobben sin og kollegene.

– Han elsket å gå i skog og fjell. Bilens hans sto alltid ferdig pakket med sovepose, telt, fjellstøvler og fiskestang. Så snart han fikk sjansen dro han ut i naturen; aller helst sammen med gode venner. Det var slik han slappet av, sier søsteren Live Antonsen til Varden.

Fanget på video

Flere av hans nærmeste venner var også hans arbeidskolleger. Noen av dem ble vitne til det som skjedde da 49-åringen ble sparket i hodet utenfor Raddisson-hotellet i Aalborg.

De to nordmennene kjente ikke hverandre fra før. 24-åringen har erkjent de faktiske forholdene, men husker lite av hendelsen. Volden utenfor hotellet ble fanget opp på video.— Ikke hele hendelsen er kommet med, men noe av det er fanget på video. Det var vitner til selve hendelsen, og vi har snakket med alle sammen, sier Jensen i Nordjyllands politi.

- Fengslet fram til rettssak

Han har ikke fått noen signaler om når obduksjonsrapporten er ventet fra Norge.

— I Danmark kan det i noen tilfeller gå opp til to måneder før vi får obduksjonsrapporten, sier Jensen.

— Hva vil skje med nordmannen hvis det går lang tid?

— Vi vil begjære ham varetektsfengslet fram til saken skal i retten. Så blir det selvsagt opp til dommeren om han vil følge vår anbefaling, sier Jensen.

Ifølge vakthavende jurist Jon Borgen ved Telemark politidistrikt, blir den foreløpige obduksjonsrapporten sendt over til danske myndigheter torsdag ettermiddag.

— Jeg kan bekrefte at han er obdusert og at vi har bistått danskene i den sammenheng. Selve rapporten kommer ikke før om to-tre måneder, men vi har fått en foreløpig rapport i dag som blir oversendt danske myndigheter. Det får bli opp til dem å kommentere den, jeg kan ikke si noe om utfallet, sier Borgen.

Fædrelandsvennen har forsøkt å få kommentar fra 24-åringens forsvarer, men advokat Jakob Dalsgaard-Hansen skriver i en mail at han ikke har noen kommentarer i saken foreløpig.