SONGDALEN: Ulykken skjedde på Rosseland ridesenter ved Brennåsen like før klokka 18.30 onsdag kveld.

Jenta ble kjørt i ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand, der hun ble brakt videre med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Livstruende skadet

17-åringen skal ha vært ved bevissthet da hun ble hentet av ambulansen. Ifølge akuttmottaket ved Sørlandet sykehus var jenta livstruende skadet.

Torsdag klokken 12.00 melder Oslo universitetssykehus til Fædrelandsvennen at jenta er til behandling for alvorlige skader.

På Rosseland ryttersportsklubbs Facebook-side skriver jentas far at hun nå er utenfor livsfare og at tilstanden hennes er stabil. Meldingen ble lagt ut klokken 13.15 torsdag. Også Rosseland gård har lagt ut en oppdatering fra familien.

Ulykken skjedde i forbindelse med pleie av en hest. Hesten skulle flyttes, men mens den sto bundet, sparket den jenta i ansiktet.

Det foregikk private ridetimer på senteret da ulykken skjedde.

— Det har vært trening her og masse folk. Det var flere vitner til ulykken og de var hos henne med en gang etterpå, sier daglig leder Kristin Ødegård Johnsen til Fædrelandsvennen.

Ansatte varslet

Daglig leder Kristin Ødegård Johnsen ved Rosseland ridesenter. Foto: Birgitte Vaksdal

Det var ansatte ved senteret som varslet om ulykken. En lege fra legevakta i Songdalen kom til stedet rett før ambulansen var framme.

— Det var en del barn her, og legen fra legevakta tok seg tid til å prate med oss etterpå. Det var veldig OK, sier Ødegård Johnsen.

I morgentimene torsdag har to politibetjenter fra Søgne og Songdalen lensmannskontor vært på ridesenteret for å undersøke hva som skjedde.

— Etter det jeg har fått høre foreløpig, kan dette synes som et hendelig uhell. Det var naturlig for oss med en liten henvendelse om det som har skjedd. Slik saken fremstår nå, blir nok ikke dette noen politisak. Nå krysser vi fingrene og håper på det beste for denne jenta, sier Jan Ove Thorsen, politioverbetjent ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.