KRISTIANSAND: Kvinnen skal ha ringt til egne familiemedlemmer og fortalt at hun ble holdt fanget. Hun hevdet deretter at det måtte utbetales penger til kidnapperne.

Det hele var imidlertid skuespill.

Erkjenner straffskyld

Sammen med to menn på 22 og 25 år ble kvinnen pågrepet mandag for den falske kidnappingen. Det var familien hennes som tok kontakt med politiet etter å ha blitt oppringt.

Kvinnen erkjente straffskyld i avhør. De andre siktede peker også på kvinnen.

– De øvrige har forklart seg om forholdet, men erkjenner ikke straffskyld, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon.

– De forklarer at det er kvinnen som har iscenesatte dette for å presse penger av sin egen familie, sier Eriksen.

Hvilke familiemedlemmer som ble oppringt, vil ikke politiet gå i detalj om. Etterforskningslederen uttalte mandag at det skal være snakk om noen tusenlapper og at beløpet økte underveis i samtalene.

– Det er ikke snakk om svimlende summer, men de siktede hadde en økonomisk motivasjon, forteller overbetjent Hans Petter Sandell.

Fjerde person pågrepet

De to mennene er også siktet i saken. I tillegg ble en fjerde mann, en 25-åring, pågrepet. Ifølge Sandell skal han ha oppholdt seg sammen med de siktede tidligere samme dag.

Ingen en av de fire fremstilles for varetektsfengsling og de vil løslates i løpet av dagen.

Politiet fikk den første meldingen klokka 13.31 i går og pågrep de tre personene i en bolig på Grim en time senere. De skal være kjent med politiet fra et rusmiljø fra før.