Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, er fornøyd med at Kristiansand får disse midlene, men reagerer på at han fikk vite det gjennom media. Han mener at dette er ren valgkamp fra regjeringens side.

Fikk ikke beskjed

— Det er uryddig at et svar på en søknad formidles gjennom media. Jeg synes at kommunen burde fått et brev samtidig som at dette ble kjent, mener Grundekjøn.

Statssekretær Lars Erik Bartnes mener derimot at kommunen fikk en telefon fra Samferdselsdepartementet på tirsdag, samme dag som det ble kjent at Kristiansand får belønningsmidler.

— Vi har kommunisert dette til Kristiansand som vi har gjort til andre byer som har fått belønningsmidler. At en ordfører som akkurat har fått tildelt 285 millioner reagerer slik, er spesielt, mener Bartnes.

Grundekjøn hevder at verken han, rådmannen eller miljøsjefen fikk noen slik telefon tirsdag.

- Bra for fremkommeligheten

Selv om han mener at meddelelsen er uryddig, er han altså fornøyd med at Kristiansand kommune nå får 285 millioner kroner i belønningsmidler.

— Vi fikk ikke full uttelling, men dersom vi sammenligner oss med andre byer som har fått belønningsmidler, er dette beløpet ikke verst. Det betyr at vi kan løse en del av de utfordringene vi har i forhold til å bygge ut kollektivtrafikk og gang- og sykkelfelt. Det er bra for fremkommeligheten, og bra for trafikksikkerheten, sier Arvid Grundekjøn.Den nye avtalen skal gjelde fra 2013 til 2016, med en utbetaling på 45 millioner kroner i år og 70 millioner kroner hvert av de neste årene. Målet er å få ned bilbruken og stimulere til bedre fremkommelighet i byområdene.

Lokale løsninger

Stortingskandidat for Sp i Vest-Agder, Thor Jørgen Tjørholm, mener at det er viktig å satse på kollektivtrafikk for å takle veksten i Kristiansandsregionen fremover.

— Nå må knutepunktkommunene ta ansvar for at vi får gode veier og gode kollektivtilbud for de som skal inn og ut av byene. Det ligger ikke sterke føringer fra departementet om hvordan dette skal gjøres, så nå er det opp til politikerne lokalt å finne gode løsninger, sier Tjørholm til Fædrelandsvennen.