Reidar Hegland og Oddbjørn Lunden i LHL hadde med flagg, men måtte konstatere at politikerne ikke vil bruke mer penger på svømmehall enn de har sagt. Foto: Henrik Ihme

Og det selv om prosjektet trolig sprekker med rundt 10 millioner kroner, og blant annet fasilitetene i varmtvannsbassenget kan bli nedjustert.

— Jeg synes det er veldig dumt. Vi er redde for et redusert tilbud, sier Mai-Britt Mykjåland, lederen av Norsk Revmatikerforbund i Agder.

Sammen med hjerte- og lungeorganisasjonen LHL møtte de opp for å følge budsjettdebatten.

— Vi har jobbet hardt for nytt varmtvannsbasseng de siste tre årene. Vi må få det bassenget vi ble lovet, fullt utstyrt, sier lederen av LHL Vennesla, Reidar Hegland.

Flertallsbudsjettet til KrF, Ap og Sp, som inneholder få endringer fra rådmannens forslag, passerte kommunestyret uten særlig debatt torsdag kveld.

Rådmann Svein Skisland gjorde det klart som mange ganger før at rammen for svømmehall ikke kunne røres, og politikerne har heller ikke funnet rom for å omprioritere.

Høyre er det eneste partiet som har gått inn for å droppe svømmehallen. Partiet ønsker heller å renovere den eksisterende hallen.

— Problemet her i Vennesla er at vi ikke er flinke til å ta vare på det vi har, sa Høyres Bernt Slettedal.

I det vedtatte flertallsbudsjettet ligger blant annet også den nye plasthallen på Moseidmoen, som kommer neste år.