KRISTIANSAND: — Noe må jeg jo gjøre. Jeg jobber hver dag fra halv ni til fire, og kommer ikke til å gi meg før helsa svikter. Jeg er vanskelig å bli kvitt, sier seniorkonsulent i Bennett reisebyrå, Helge Refsnes.

Privilegert

Siden 1952 har han hatt reisebyrået som sin faste arbeidsplass. Utspillet til stortingspolitiker Kari Henriksen (Ap) om å heve dagens pensjonsalder, falt dermed i god jord hos den spreke 82-åringen.

— Så lenge folk ønsker og har kapasitet til det, bør de få mulighet til å jobbe ut over alminnelig pensjonsalder. Jeg tror endret livsstil og kosthold gir bedre forutsetninger for å klare seg lenger i arbeidslivet nå enn tidligere. Selv føler jeg meg privilegert, som får lov til å fortsette, sier Refsnes, som til daglig jobber med regnskap for byrået.

Slapper av

- Hva med pensjonisttilværelsen da?

— Jeg trives best her, jeg. Det blir noen skogturer inn i mellom, men jeg liker utfordringene og føler at jeg fortsatt kan være til hjelp. Dessuten er jeg veldig flink til å ta oppvasken. Kan du tenke deg noe mer avslappende enn å stå og tørke tallerkener, sier Refsnes.

Lar de unge slippe til

Med seksti års erfaring fra reiselivsbransjen er det viktig å videreføre kunnskapen til andre.

— Det er viktig med en kontinuerlig utvikling, så de unge må få slippe til de også, sier Refsnes.

Da han fylte 70 år lot han sønnen overta som byråleder. Nå er fjerde generasjon også i full jobb i reisebyrået.

— Faren min jobbet frem til han var 80 år, så det er viktig å holde hjulene i gang, sier Refsnes.