MANDAL: -To brytere i en trafo på Østre Skogsfjord gikk, forteller Tommy Håland og viser fram de svidde restene som måtte byttes.

Han forteller til Fædrelandsvennen at de var fem mann som jobbet på spreng forå få tilbake strømmen til kundene.

Hektisk: Tommy Håland jobber på spreng med i skifte brytere i trafoen. Foto: Ronny Blix

Årsaken til bruddet er noe usikkert. Menårsaken kan være en kortsluttning i linja, som igjen førte til at bryterne tok fyr.

Informasjon

— Jeg er ganske irritert fordi vi har fått så lite informasjon. Tre kvarter etter strømmen forsvant fikk vi en sms om at de hadde oppdaget en feil. Det var det, sier Arild Medby, som bor i Frøysland.

Ifølge Fædrelandsvennens tipsere skal det være en knutepunkt-transformator i Mandal som er ødelagt, og som gjør at Frøysland og Østre Skogsfjord har vært uten strøm siden klokka halv 9. — Jeg har hørt av naboer at vi kanskje får strømmen igjen i fem seks-tida i ettermiddag, men ellers vet vi ingenting, sier Medby.

Tar til seg kritikken

Agder Energi bekrefter overfor Fædrelansvennen at de har hatt en feil i en nettstasjon på Igletjern i Mandal.

— Feilen gjør at syv iomkringliggende nettstasjoner ikke får støm. Det er anslagsvis 150 husstander som er rammet, sier Arnt Kjell Tønnesen, avdelingsingeniør i Agder Energi.

Tønnesen anslår at strømmen vil være tilbake i 5-6-tida i ettermiddag. Et omfattende arbeid er nå i gang for å få byttet ut det mestse av innholdet i nettstasjonen.

Informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi sier de tar til seg kritikken fra kundene om manlgedne informasjon, og at det delvis skyldes telefontrøbbel internt i selskapet.

— Vi tar til oss innspillet om manglede informasjon til de som er rammet. Vi kan alltid bli bedre på informasjon. Men jeg vil påpeke at det ble sendt ut en sms til de kundene de hadde telefonnummer til i dag morges, sier Refsnes.