KRISTIANSAND: – Jeg kikket rundt på nett da jeg så aksjonen i Oslo. Jeg tenkte at det var en flott sak som jeg gjerne vil være med på, sier Silje Berhus til Fædrelandsvennen.

Hun startet mandag Facebook-eventen «Barn av Regnbuen Torsdag 26. april Kristiansand».

— Brukes til hjernevasking

Det var etter at Anders Behring Breivik fredag i tingretten trakk fram Lillebjørn Nilsens sang «Barn av regnbuen» som et eksempel på «hvordan norske barn hjernevaskes med marxistisk tankegang», at det ble planlagt en massemarkering på Youngstorget i Oslo førstkommende torsdag.

Aksjonen går på å «ta sangen tilbake» ved å få så mange som mulig til å synge «barn av regnbuen» i kor.

" _La oss samle Oslos største sangkor med èn sang på repertoaret. La oss synge så det når ut til alle berørte. Det klarer vi om vi blir mange nok.

La oss igjen stå sammen..

Vi står sammen som et folk, medmennesker. La oss synge fordi vi faktisk MENER at den sangen beskriverhvordan verden BØR se ut.

Dette blir vår hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22 juli 2011. Ta med en rose - og la oss igjen pynte byen vår."_

Fikk ideen på sparket

Berhus, som også er leder av Aleneforeldreforeningen i Kristiansand, håper å få til en lokal versjon i Kristiansand samtidig.

Hun sier at ideen kom nokså på sparket.

– Det er langt å reise til Oslo, så jeg tenkte det ville være kult å få til her i Kristiansand. Tilbakemeldingene har vært veldig positive, sier hun.

Utfordrer Grundekjøn

Nå håper Berhus å kunne fylle Torvet, slik det ble fylt 25. juli i fjor.

– Det hadde vært moro og fått med skoler og barnehager slik at vi kunne fylt torvet. Jeg håper også at ordføreren vil stille opp, sier hun.

Flere politikere stiller opp

Om ikke Grundekjøn har fått det med seg, så har vertfall flere andre politikere meldt sin ankomst.

Både Ap-leder i Kristiansand Mette Gundersen, leder for AUF i Vest-Agder og overlevende på Utøya etter 22. juli, Emma Martinovic og varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen har meldt at de vil komme på markeringen.

– Jeg fikk invitasjonen over Facebook og så at jeg hadde ledig tid i møteboka. Kontoret mitt er jo rett ved, så da er det ikke veldig mye jobb for meg å gå ut og se hva det går ut på, sier Kristiansen.

Han innrømmer at han ikke har satt seg så godt inn i aksjonen, men har forstått at den er for sympati med ofrene og de etterlatte etter 22. juli.