KRISTIANSAND: — En stemme på KrF, er en stemme på KrFs politikk. Vi har sagt vi skal få til et skifte. Så er spørsmålet hva slags regjering som kommer. Blåblått flertall sier jeg er like dårlig som rødgrønt. Men en blåblå mindretallsregjering som må i samtaler med KrF for å få flertall, er én mulighet. Men helst vil jeg at KrF, Venstre og Høyre danner regjering. Dess flere som stemmer KrF, dess mer sannsynlig blir det, sier Hareide.

Han mener KrF ikke har blitt blåere. Derimot mener han Høyre har beveget seg kraftig mot sentrum.

— Vi garanterer et skifte. Dette må også sees ut fra at de rødgrønne går til valg på ett alternativ. Rødgrønt flertall. KrF søker regjeringsmakt, sier Hareide.

Han synes ikke han er utydelig. På turen til Kristiansand fokuserte han sterkt på at sørlendingene nå må sørge for at Torhild Bransdal og Kjell Ingolf Ropstad følger Hans Fr. Grøvan inn på Stortinget.

Mandagen handlet også mye om at KrF kan tenke seg finansministeren.

— Jeg har ikke sagt det. Men jeg mener det er viktig at Høyre ikke får både statsministeren og finansministeren, sier Hareide.

- Hva blir det første du vil gjøre for Sørlandet i regjering?

— Få sørget for fortgang i en utbygging av ny E 39 på vestsiden av Kristiansand. Deretter få til sammenkopling av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen.