Det er fortsatt rundt 20 måneder til Stortingsvalget 2013, men kampen om en plass på tinget begynner så smått allerede nå. Noen partier har satt ned en nominasjonskomité, andre vil gjøre det i løpet av noen uker. Før sommeren vil noen komiteer komme med sine innstillinger, mens de endelige nominasjonsmøtene stort sett avholdes til høsten.

En rundspørring Fædrelandsvennen har foretatt, viser at de fleste på dagens agderbenk ønsker en ny periode. Men enkelte vil ikke si noe utad før de har vært i kontakt med partiets nominasjonskomité.

Peter Gitmark (H), Vest-Agder:

— Alt tyder på at jeg vil si ja til en renominasjon, men jeg skal formelt svare valgkomiteen når de spør. Det antar jeg at de gjør rundt sommeren. Høyres enestående mulighet for å få gjennomført politikk er en formidabel drivkraft for å fortsette. Samtidig er politikk enormt givende når en får mulighet til å gjennomføre den.

Alf Holmelid (SV), Vest-Agder:

— Jeg vil snakke med nominasjonskomiteen før jeg sier noe som helst i media.

Kari Henriksen (Ap), Vest-Agder:

— Jeg stiller meg til disposisjon for en ny periode. Dette fordi det er mye politisk arbeid å gjøre, jeg synes det er spennende og interessant arbeid. Fire år er kort tid. Jeg vil gjerne fortsette arbeidet med å sikre gode politiske løsninger for enkeltpersoner, spesielt barn og utsatte grupper, og være talsmann for viktige saker for Agder.

Henning Skumsvoll (Frp), Vest-Agder:

— Jeg vurderer dette fortløpende, og vil gi mitt endelige svar til partiets nominasjonskomité i august eller september.

Åse Michaelsen (Frp), Vest-Agder:

— Jeg vil svare på spørsmål om renominasjon når nominasjonskomiteen innkaller til samtale. Det er ennå lenge til.

Dagrun Eriksen (KrF), Vest-Agder:

— Jeg lærte mange gode ting av Jon Lilletun. En av de tingene var at når det gjelder nominasjon, svarer vi direkte til komiteen når den tid kommer. Det har jeg tenkt å forholde meg til også denne gangen.

Ingebjørg Godskesen (Frp), Aust-Agder:

— Jeg har veldig lyst til å prøve en periode til. Jeg føler at jeg har kommet godt inn i arbeidet og trives veldig godt. Det hadde også vært morsomt å sitte i posisjon, og oppleve den forskjellen.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Aust-Agder:

— Jeg avventer henvendelse fra nominasjonskomiteen før jeg formelt uttaler meg om mitt svar. Men det er et stort privilegium å få sitte på Stortinget, og jeg stortrives med meningsfylt arbeid.

Freddy de Ruiter (Ap), Aust-Agder:

— Jeg ønsker ikke å svare på dette nå, av respekt for prosessen i Arbeiderpartiet, som ikke er i gang ennå.

Svein Harberg (H), Aust-Agder:

— Jeg stiller gjerne opp som førstekandidat en periode til. Jeg har en spennende oppgave, og etter noen år på Stortinget føler jeg meg enda bedre rustet til å gjøre en god innsats for landsdelen og partiet. Det tar tid å finne ut av de beste arbeidsmetoder og å bli kjent med mennesker. Nå har jeg det som grunnlag for en ny periode.