OSLO: Sammen med seks andre politikere skal Dagrun Eriksen tilbringe en uke på ei hytte uten strøm og vann neste uke. Der skal politikerne løse ulike politiske oppgaver. Serien skal sendes på TV 2 under valgdekningen til høsten.

— Tør du dette

— Det første jeg fikk spørsmål om av kollegene mine, var om jeg virkelig tør å dra på hyttetur med Per Sandberg, sier Dagrun Eriksen til Fædrelandsvennen.

— Jeg kjenner Per som en ålreit og sosial fyr, så det er jeg ikke redd for, sier Krf-politikeren.

Innspillingen starter neste uke. Da skal politikerne diskutere politikk på en hytte inne i de grønne skoger i Østfold.

— Vi fikk beskrevet hytta som en økologisk hytte, men det er bare en god gammeldags hytte uten vann og strøm. Økologisk hytte er vel et ord de urbane Oslo-folka har kommet på, sier hun.

Eriksen mener at hytteturen kommer til å bli koselig, og bryr seg slettes ikke om hyttestandarden. Eriksen har nemlig vært mye på hyttetur opp gjennom årene.

Sosialt anlagt

— Jeg er sosial som heiane, og hyttetur er jo alltid gøy, sier Dagrun Eriksen.

Foreløpig vet hun kun at hun skal møte opp mandag morgen, og vet ikke noe hva slags oppgaver hun og kollegene vil få. Men det skal dreie seg om politikk.— Dette er en mulighet til å fortelle om politikken vår til folk som ellers ikke følger politiske debatter, sier Eriksen, som skryter av tv 2 satsingen.

Vil engasjere

— Jeg tror det er en mulighet til å få folk til å bli nysgjerrige på politikk, og kanskje vi kan få flere til å stemme. Jeg tror at det er en måte å engasjere yngre mennesker på, sier hun.

Hun håper at serien kan bli en måte å fremme KrF sin politikk på, og at folk kan se henne og de andre politikerne i en mer sosial setting.

— Jeg ser også på dette som en mulighet til å bli kjent med nye mennesker på, sier Eriksen.

Hun tror at folks erfaringer med reality-serier og den politiske dramaserien Borgen, kan gjøre at tv-seerne kan ha forventninger om intriger.

- Ikke Paradise

KrF-politikeren tror derimot at det hele vil gå rolig for seg.

— Kanskje det blir litt uro dersom noen snorker og holder oss våkne, sier hun og ler hjertelig.

— Man blir jo litt skeptisk når enn hører ordet reality-tv, og jeg ville nok ikke stilt opp på hva som helst, men denne formen virket tiltrekkende, sier hun videre.

- Så du ville ikke stilt opp i Paradise hotel?

— Nei, det ville jeg ikke vært med på. Jeg ville ikke vært med på noe som kun handler om selvrealisering, sier Eriksen.

Disse skal delta

Disse politikerne skal delta i tv-serien:

Dagrun Eriksen (KrF)

Heikki Holmås (SV)

Per Sandberg (Frp)

Sandra Borch (Sp)

Eirin Sund (Ap)

Sveinung Rotevatn (V)

Linda Hofstad Helland (H)

Ifølge Eriksen, skal TV 2 ha fått ideen fra Adresseavisa som ved forrige valg sendte en gjeng trønderske politikere på hyttetur.