KRISTIANSAND/ASWAN: I går meldte fvn.no at ambulanseflyet, som skulle frakte tre skoleelever fra Kvadraturen skolesenter fra Kenya,ikke kom seg lenger enn til Egypt.

Forsikringsselskapet Gouda Alarm skulle sende ned et reservefly for å frakte elevene hjem mandag morgen. Dette flyet fikk også tekniske problemer i Hellas.

Nå har Gouda sendt ned en tekniker for å forsøke å reparere det amulanseflyet. De tre skoleelevene hadde vært innlagt på sykehus i Kenya, siden den tragiske ulykken forrige søndag hvor Øystein Bronebakk (18) omkom.

— Forferdelig

— Dette er helt forferdelig og en stor belastning for de pårørende og de ungdommene som nå ligger på sykehus i Egypt, sier utdanningssjef i Vest-Agder, Arly Hauge.

De skadede elevene er nå innlagt på et militært sykehus i den egyptiske byen Aswan. De har følge av en lege og en sykepleier, som er ordnet av forsikringsselskapet.

— Nå har det vært så mange forsinkelser og vi vil bare ha elevene hjem. Vi har et sterkt press på forsikringsselskapet for å finne løsninger for å få dem hjem, sier Hauge til fvn.no.

Pårørende reiser ned

Vest-Agder fylkeskommune har gitt de pårørende tilbud om å reise ned til Egypt for å være med elevene.

Det har tre pårørende takket ja til, og det er bestilt billetter fra Kjevik i dag.

Hauge håper å få ungommene hjem i morgen, men tør ikke love noe lenger.

— Vi har møtt så mange skuffelser de siste dagene, så det er vanskelig å forutse noe. Vi håper og jobber alt vi kan for en retur i morgen, forteller han.

Rett i isolat

Når elevene etterhvert lander på Kjevik, vil de bli hentet med ambulanser på flyplassen.

Derfra går turen direkte til isolat på Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Dette gjøres rutinemessig fordi de har vært innlagt på sykehus utenfor Norden.

Forsikringsselskapet Gouda Alarm ønsket ikke å kommentere problemene med hjemreisen ovenfor fvn.no søndag kveld.