GRIMSTAD: — Dessverre døde den skadde kvinnen (48) på sykehuset, sier operasjonsleder i politiet, Børge Steinsland, lørdag morgen.

Matlaging

Politi, brannvesen og helsevesen rykket natt til lørdag ut etter melding om brann inne på et rom tilhørende Berge Gård i Grimstad.

— Det kan virke som om en kvinnelig beboer har forsøkt å lage mat inne på rommet. Ukjent av hvilken årsak har dette ført til en brann, opplyser innsatsleder på stedet, politiførstebetjent Bjørn Bakke, til Fædrelandsvennens frilanser på stedet.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, opplyser om at politiet ble varslet om brannen klokken 00.43. ## Store brannskader

Det var på dette omsorgssenteret i Grimstad at en kvinne omkom etter brann natt til lørdag. Den hvite bilen på bildet tilhører politiets krimtekniker. Foto: Vegard Nekstad

Det skal ha vært en ansatt på stedet som hørte at brannalarmen var blitt utløst. Vedkommende kom seg inn på det aktuelle rommet, og fikk slukket brannen.— Kvinnen som bodde på rommet fikk store brannskader. Akkurat hvor alvorlig kan jeg ikke si at det er, men det er klart at hun fikk store skader, sier Bakke.

Operasjonsleder har ikke stort mer info om kvinnens tilstand, men bekrefter at hun er alvorlig skadet.

— Tilstanden betegnes som alvorlig. Hun har alvorlige brannskader i ansiktet og på brystet, samt at hun har inhalert en del røyk, sier Steinsland.

Livstruende

I en pressemelding publisert på hjemmesidene til Sørlandet sykehus lørdag morgen blir kvinnens skader betegnet som livstruende.Kvinnen ble kjørt bort med ambulanse i retning Sørlandet sykehus i Arendal. Luftambulansen i Arendal kjørte ambulansen i møte, og mest sannsynlig er hun blitt overført til luftambulansen et sted på veien.

Kriseteam

Politiet har sperret av rommet som kvinnen bodde i, og en krimtekniker vil undersøke stedet i løpet av lørdagen.

— Kommunens kriseteam er allerede satt i beredskap. Så de ansatte som var på jobb når hendelsen fant sted vil bli ivaretatt, opplyser innsatslederen.

Ifølge operasjonsleder er en av de ansatte tatt med til sykehuset for en sjekk.

— Det var en av de ansatte som inhalerte litt røyk, men det er ikke snakk om noe alvorlig der, sier Steinsland.