AGDER/TELEMARK: – Dette vedtaket vil med 100 prosent sikkerhet bli påklaget. Da er det Justisdepartementet som vil avgjøre saken i løpet av mars, sier brannsjef i Skien, Guttorm Liebe til NRK Sørlandet.

Onsdag kom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fram til at en felles brannsentral for Agder-fylkene og Telemark skal legges til Arendal.

Den opprinnelige planen var at brannsentralen for Telemark skulle legges til Drammen, mens sentralen for Agder-fylkene skulle legges til Stavanger. Dette protesterte politikere og brannsjefer i Agder mot og fikk til slutt DSB til å endre syn.

— Ny 110-sentral for Agder og Telemark vil dekke rundt 450.000 innbyggere, og vil således være på størrelse med flere andre regioner. Det er stor oppmerksomhet om samarbeid om brann- og redningsvesenene på Agder, og de fleste kommuner i regionen har valgt å søke nærmere samarbeid med omkringliggende brann- og redningsvesen, heter det i begrunnelsen fra DSB.

Stortingsrepresentant fra Telemark, Bård Hoksrud (Frp), reagerer også på vedtaket.

– Det har aldri vært snakk om å legge 110-sentralen som ligger i Skien til Arendal. Det var Drammen som var alternativet, sier Hoksrud til NRK.