KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen skrev i forrige uke om elghunden som gikk løs på Odderhei uten å bli etterlyst av eier. Den har hatt foreløpig tilholdssted hos Anne Kari Borgersen, men ble på fredag overlevert til Jostein Olsen fra Hægebostad. Han kjente igjen hunden på bildene i avisen, og mener den er en av valpene til hans hund, Laika.

FAKSIMILE: Nært onsdag 14. august. Foto: Olsen, Egil

— Hun fikk sju valper for cirka ett år siden. Jeg ville egentlig ha den siste selv, men det var så stor interesse og det ble det til at jeg solgte den også. For en måned siden ble jeg kontaktet av kjøperen, som ville selge hunden på grunn av en utenlandsreise. Senere så jeg en salgsannonse på Finn, og eieren fortalte at den nå var solgt. Vi får ikke lenger tak i eierne, og det hele virker litt merkelig, sier Olsen.Anne Kari Borgersen er glad for at hunden nå får et godt hjem.

— Det har vært fint å ha den her. Men jeg skal tilbake i jobb, og har i tillegg to hunder fra før, så jeg er glad for at noen andre tar seg av den, sier hun.

GJENSYN: Det ble et gledelig gjensyn mellom Laika og valpen hennes. Foto: Siril Aartun

Hunden er omtrent ett år gammel og er ikke en ren elghund, men en blandingsrase. Olsen og Borgersen er ganske sikre på at det er hunden i salgsannonsen på grunn av tydelige kjennetegn på forbeina.

— Jeg fikk satt inn en chip på den, slik at den aldri skal måtte oppleve dette igjen, sier Borgersen.