ITALIA: — Vi er fire-fem mil nord for Venezia. Vi er i rute og vel så det, sier Ove Baardsen.

For snart to uker siden satte han sammen med Rolf Unneland og Reidar Daland kursen mot Tyrkia. De tre sykler for veldedighet og håper å være fremme i Alanya i slutten av mai.

— Formen er bra og vi er ved godt mot, mener Baardsen, men innrømmer at lange dager på sykkelen tar på kropper som har passert midten av 50-årene.

— Vi har gått ned noen kilo, men har ikke vært på vekta. Det venter vi med til vi når målet, sier syklisten.

Personlig seier

Høydepunktet så langt har vært Alpene. Å passere flere fjellpassasjer og mange høydemeter på ett par dager var en personlig seier for trekløveret.

De tilfeldige opplevelsene langs ruta er andre høydepunkt. Spesielt har et tilfeldig møte med en norsk- tysker har gjort inntrykk.

— Like før stedet der Ole Einar Bjørndalen bor tok vi en strekk på beina og møtte en mann som hadde nødlandet med fly på et jorde rett bak oss. Vi pratet med han mens han ventet på assistanse, forteller 56-åringen.

Sykkellandet

Etter at sykkelkameratene passerte grensa til Italia er det ikke bare været som har bedret seg, også forholdene for syklister er bedre.

— Det er moro i sykkellandet Italia. Alle vinker, er høflige og viser forståelse for syklister på vegene her, mener Baardsen.

Han klager heller ikke over at gradestokken viser over 20 grader.

Helt perfekt

— Det blir varmere og varmere for hver meter. Foreløpig har det ikke vært for varmt, det er helt perfekt, sier selgeren.

Målet er å starte syklingen hver dag mellom åtte og ni, så langt har de aldri vært senere enn ni, men flere ganger har de vært på syklene til åtte. Der blir de sittende stort sett til klokka 16. — Det blir en kort stopp på dagen, men ikke for lenge. Da blir vi stive og det er vondt å komme i gang igjen.