KRISTIANSAND: Da trappes nemlig konflikten mellom kommunene og Fagforbundet opp. Kristiansand kommune jobber nå med hva som blir konsekvensen av opptrappingen fra tirsdag 29. mai.

Første ordinære arbeidsdag etter pinsehøytiden kan 860 personer organisert i Fagforbundet være i streik i ulike sektorer i Kristiansand. De fleste av de streikende arbeider i oppvekstsektoren.

Rammes hardest

Opptrappingen av streiken rammer skoler og barnehager hardest. Derfor kan det tenkes at foreldre må belage seg på å bli hjemme med barna sine fra tirsdag.— Vi vurderer nå hvilke skoler og barnehager som kan holdes åpne og hvilke som eventuelt må stenges, sier personalsjef Steinar Harbo i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Klokken halv to regner han med å ha listen klar over hvilke skoler og barnehager dette gjelder.

- Hva skal til for at dere stenger en skole eller barnehage?

— Det er hvis det ikke er mulig å opprettholde forsvarlig drift, sier Harbo.

Stenger først SFO

Han regner imidlertid med at det som først blir stengt er SFO— ene i Kristiansand. Disse er helt avhengige av personell organisert i Fagforbundet: fagarbeidere, barne- og ungdomsarbeidere og assistenter.I dag er kun to fagorganiserte i streik i barnehagesektoren. Fra tirsdag 29. mai. økes dette til 150 personer.

I kristiansandsskolene er nå 23 personer i streik. Tirsdag blir antallet 143 personer.

Ifølge personalsjef Steinar Harbo kan flere skoler og barnehager bli stengt hvis streiken vedvarer utover i neste uke. Grunn er den store gruppen av renholdere som vil streike fra tirsdag.

Gimlebadet stenges

Kultursektoren rammes også hardt av opptrappingen. Fra tirsdag vil 78 personer være i streik her.Allerede er alle tiltak stengt i Fritidsetaten, samt Samsen Kutlturhus.

Gimlebadet stenges tirsdag 29. mai grunnet streik. Ifølge Kristiansand kommunes hjemmesider holdes badet stengt for publikumssvømming, men lag og foreninger som har egne avtaler benytter svømmehallen som før.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer.