KRISTIANSAND: — Politiet var på stedet i forbindelse med en straffbar handling da det ble kastet noe på taket som utløste en brann, sier innsatsleder Frank Salvesen ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

- Hva var det som ble kastet?

— Noe nødbluss, sier Salvesen.

Tre pågrepet

Politiet var på adressen for å pågripe en etterlyst mann på 31 år.

Ifølge operasjonsleder Børge Steinsland var det to personer utenfor bygningen da politiet kom til stedet.

— De løp inn i boligen og kastet et bluss etter tjenestemennene. Dette medførte at det startet en brann på taket i huset, sier Steinsland.

Totalt ble tre personer pågrepet av politiet. Den første innbrakte er 21 år gammel og var i besittelse av ulovlige tabletter og foldekniv. Den etterlyste mannen på 31 år, samt en 23 år gammel mann ble kjørt til arresten for videre avhør.

Slo full alarm

Det ble slått full alarm, og alle nødetatene rykket ut. To mannskapsbiler, tankbil og høyderedskap fra Kristiansandsregionen brann og redning ble alarmert ut. I tillegg ble ambulanse fra Vennesla sendt til stedet.

(Les mer under bildet)

Her har politiet plassert det pågrepne mannen i en politibil i nærheten av huset hvor det brant. Foto: Leserbilde

En beboer på stedet fant fram pulverapparat og brannen slukket raskt av av seg selv.

— Det har vært branntilløp på taket. Den er slukket, men vi klarer ikke å helt lokalisere hvor det kommer fra, sa vakthavende overbefal Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann og redning, til Fædrelandsvennen mens brannvesenet jobbet på stedet.

Dramatisk brannmelding

Litt senere opplyste han at brannvesenet fikk en dramatisk brannmelding og rykket med alt de hadde. Brannen ble meldt like før klokken 17, klokken 17.15 bekreftet 110-sentralen i Arendal at brannen var slukket.

Innsatsleder Salvesen i politiet ønsker ikke å uttale seg om foranledningen for at politiet var på stedet. En mann ble lagt i håndjern og plassert i en politibil på stedet.