KRISTIANSAND: — Vi kunne ikke vente lenger da klokka bikket åtte i dag morges, sier kontorleder ved Kristiansand Parkeringsselskap, Ole Jacob Rynning-Tønnesen.

I morgentimene fredag oppdaget parkeringsselskapet seks biler som sto ulovlig parkert i den ruten barnetoget skulle marsjere fra klokka ni. Samtlige ble ilagt en bot på 500 kroner, og samtlige eiere ble oppringt. Bare tre av dem svarte, og de fikk flyttet kjøretøyet. De tre andre eierne må belage seg på å hente bilen hos Falck i Dalaneveien.

Ekstra utgift

— De må nok regne med en ekstra utgift på rundt 1300 kroner for det, opplyser Rynning-Tønnesen.

Han vet ikke om andre parkeringsbøter hittil i Kristiansand sentrum. Kontorlederen forteller at det er færre bilister som er bøtelagt enn i formiddagstimene i fjor.

— Jeg synes byens borgere har parkert fint. Mange har benyttet seg av vårt gratistilbud på rundt 800 p-plasser ved Gyldengården, Slottet og Børsen. De var fylt opp før klokka 09, melder Rynning-Tønnesen.

Følger nøye med

Han legger til at parkeringsselskapet har normal bemanning ut dagen, og at medarbeiderne er særlig obs på at ruten til bilkortesjen og borgertoget ikke skal bli hindret av ulovlig parkering.

— Vi kommer også til å holde et øye med taptoen i kveld, poengterer Rynning-Tønnesen.