Byggefirma siktet for å ha unndratt en million i moms

Politi og skattemyndigheter avdekket i sommer et byggfirma i Grimstad som har drevet med omfattende svart virksomhet. Omsetningen har vært på flere millioner kroner.

Publisert: Publisert:

SVART: Politiadvokat Geir Magne Søfteland, forteller til Agderposten at en mann i 30-årene er siktet for å ha unndratt moms på til sammen rundt en million kroner. Foto: Tore-André Baardsen

  • Vilde Baugstø
Denne artikkelen er over seks år gammel

GRIMSTAD : Politiet og skattemyndigheter aksjonerte i sommer mot byggfirmaet i Grimstad etter en anmeldelse fra Skatt Sør, skriver Agderposten.

To personer ble pågrepet og det ble også gjort ransakelser og beslag. Firmaet har på det meste hatt ti arbeidere i sving, og hovedpersonen er utenlandsk statsborger. Han skal ha benyttet seg av utenlandsk arbeidskraft, skiver avisen.

Helsvart virksomhet

Politiadvokat Geir Magne Søfteland forteller at det dreier seg om en mann i 30-årene som har drevet en tilnærmet helsvart virksomhet. Først gjennom et NUF (Norskregistrert Utenlandsk Foretak), deretter gjennom et enkeltpersonforetak i ektefellens navn.

— NUF-et ble slått konkurs i november 2011, men mannen fortsatte sin ulovlige byggfirmavirksomhet. Han er siktet for å ha unndratt merverdiavgift på til sammen rundt en million kroner. Han har innkrevd pengene på vegne av staten, men beholdt dem selv, sier Søfteland til Agderposten.

- Toppen av isfjellet

Hovedpersonen har i avhør erkjent de forholdene han hittil er presentert for. Ifølge politiadvokaten vil tiltalen være klar om kort tid.

I pressemeldingen sendt ut fra Skatt Sør i mars, konstateres det at byggebransjen i Aust-Agder i 2012 unnlot å innrapportere omsetning, inkludert moms, på til sammen 20 millioner kroner. Organisasjonsarbeider Thor Åge Christiansen i Fellesforbundet i Østre Agder, forteller at han møter ulovlige virksomheter hver dag. Han mener 20 millioner bare er toppen av isfjellet.

— 20 millioner er latterlig lite, tallene er betydelig høyere. Jeg er glad for at et såpass stort byggfirma avsløres, og håper at politiet og skattemyndigheter tar flere som driver så langt på utsiden av lovverket, sier han til Agderposten.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Vilde Baugstø vilde.baugsto@fvn.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Aust-Agder