KRISTIANSAND: — Dette betyr mye for oss, og er en anerkjennelse av fagmiljøet vårt som har vært en pioner innen matematikkundervisning. Nå kan vi utvikle undervisningen enda mer, sier rektor Torunn Lauvdal ved UiA til Fædrelandsvennen.

Prestisjeordning

Sentre for fremragende utdanning (SFU) er en nasjonal prestisjeordning for utdanningsinstitusjoner på bachelor- og masternivå. I år leverte 24 forskningssentre sine søknader, og Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching (MatRIC) ved UiA var ett av tre forskningssentre som nådde opp.

— Dette fortjener en skikkelig fest. Dette er en prestasjon. Det er mange fremragende forskningsmiljøer som har søkt, og vårt miljø var ett av dem som nådde opp, sier Lauvdal.

De tre SFU-ene får tre millioner kroner årlig i fem år, med mulighet til forlengelse i ytterligere fem år etter en midtveisevaluering. Et viktig krav til sentrene er formidling av oppnådde resultater spredning av kunnskap.

- Engasjerte

MatRICs overordnede mål er å være en nasjonal ressurs som skal støtte undervisere og studenter i matematikk over hele Norge.

— Det er tydelig at dette er et team av engasjerte kolleger, uttalte statssekretær Birgitte Jordahl i Kunnskapsdepartementet da SFU-ene ble utdelt.