KRISTIANSAND: — Det har gått litt tregt, men nå holder arkitektene på med tegningene, forteller nestforstander Akmal Ali i Muslimsk Union Agder.

Tidlig i 2011 kjøpte muslimene et næringsbygg i Posebyen for 4,1 millioner kroner.

Planene var å gjøre Henrik Wergelandsgate 79, tidligere Agder Ortopediske, om til en moské. Dette vakte sterke reaksjoner blant naboer.

Godkjent

Byutviklingsstyret vedtok likevel 9. juni 2011 å godkjenne bruksendring til moské. Klageropene ga seg imidlertid ikke, og saken havnet på fylkesmannens bord. Fylkesmannen i Vest-Agder ville imidlertid ikke stoppe planene. Den endelige godkjennelsen kom i mars 2012. — Vi er kjempeglade for den avgjørelsen. Vi takker Gud og alle som har støttet oss i denne saken, sa Akmar Ali til Fædrelandsvennen den gang.

Etter det har det vært nokså stille.

— Vi har jobbet med lokalene altså. Men det har tatt litt tid. Det har vært mange små kontorer og vegger i bygget, som vi har fjernet, forteller Ali.

Endres lite utvendig

Når arkitektene er ferdig med sine tegninger, vil de sendes inn til kommunen for godkjenning.

Nestforstanderen forteller at fasaden på bygget vil være ganske lik som den er i dag.

— Utvendig skal vi ikke gjøre så mye, men vi må flytte den døra som er midt på bygget. For der skal vi ha et møterom på innsiden, sier han.

Han regner med at de kan ta i bruk de nyoppussede, 500 kvadratmeter store lokalene om fire til fem måneder.

— Vi satser på at alt er klart til sommeren, sier Akmal Ali.

Det er rundt 3000 muslimer i Kristiansand i dag. Den nåværende moskéen i Kristiansand ligger i Festningsgata 52, to kvartaler unna der den nye moskéen er planlagt.