marianne_reinsnes01.jpg Foto: Sara Melissa Frost

SØGNE/BEITOSTØLEN: — Jeg booket i siste liten, og fikk det aller siste hotellrommet på Radisson, forteller Marianne Schill Reinsnes.

Reinsnes er sterkt svaksynt, og så for seg at en uke med skiskyting og skiløp ville bli utfordrende.

— Jeg har aldri vært med på noe lignende før, og hadde ikke tenkt å dra før treningsveilederen min på helsesportssenteret oppmuntret meg, forklarer hun.

Skiskyting med lydsignal

Reinsnes, som er bosatt i Søgne, tilbrakte forrige uke på Beitostølen, hvor det årlige ridderrennet ble avholdt for 50. gang. Nærmere 500 personer med ulike funksjonsnedsettelser deltok, og 14 land var representert.

– Det var virkelig imponerende å se de andre deltakerne. Noen sto på slalåm med en ski, andre føk forbi på sitski. Man fikk se at det umulige ble mulig, forteller hun.

For Reinsnes falt skiskytingen i god smak.

— De hadde lagt det til rette slik at jo høyere lydsignalet var, jo nærmere var man målet. Jeg fikk fem treff, og ledsageren min, som dro ned lua for å delta som "blind", gjorde det også bra, sier hun.

Imponerende ledsager

Ledsageren hennes, trønderen Jørgen Laug fra Norges Idrettshøyskole, var hun meget fornøyd med. Så fornøyd at da han spurte henne om hun kunne tenke seg å ha Mette-Marit, som også var tilstede, som ledsager om anledningen skulle by seg, ville hun ha takket nei.

— Da ble han litt stolt. Jørgen gjorde en fantastisk innsats, og jeg følte meg veldig trygg med han, forteller hun.

De hadde to daglige treningsøkter, og under hovedrennet mot slutten av uka, gikk hun en mil på ski på en time og 14 minutter.

— Jeg er veldig fornøyd, for to dager tidligere gikk jeg samme distanse, og brukte tre kvarter mer, sier hun.

Søndag reiste hun hjem til Søgne, sliten i kroppen, men med medalje rundt halsen, nye kontakter og en rekke minner.

— Garantert en uforglemmelig uke. Det blir ikke siste gang jeg deltar, for å si det sånn, avslutter hun.