STO I BRANN: Denne bilen begynte å brenne i parkeringshuset ved Harebakken senter tirsdag kveld. Foto: Ernest Boswarva
UTBRENT: Hele kupeen i varebilen ble totalskadet i brannen. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Politiet fikk melding om en bilbrann i parkeringshuset til Harebakken senter klokka 19.57. Ambulanse, politi og brannvesen rykket ut til brannen.Senteret ble evakuert, og det var kraftig røykutvikling på stedet.

STO I BRANN: Denne bilen begynte å brenne i parkeringshuset ved Harebakken senter tirsdag kveld. Foto: Ernest Boswarva

— Ansatte evakuerte senteret før brannvesenet og politiet kom til stedet, opplyser politiet.Klokka 20.20 var brannen slukket. Ingen personer kom til skade.

- Brannen startet i dashbordet

— Jeg parkerte fem minutter før brannalarmen på senteret gikk, sier eieren av bilen, Sven Inge Marcussen, til Fædrelandsvennen.

Han har selv ingen anelse om hva som har skjedd.

— Politiet sa at det så ut som om brannen hadde startet i høyre side av dashbordet. Men der har jeg ingenting. Ikke røyker jeg heller, så det var ingen sneiper i bilen. Det må være noe i det elektriske anlegget som har tatt fyr, forklarer Marcussen.

Hele kupeen er utbrent og bilen ble fraktet vekk av bilberger. Marcussen brukte den røde varebilen sin i jobben som byggmester.

UTBRENT: Hele kupeen i varebilen ble totalskadet i brannen. Foto: Ernest Boswarva

— Bilen er totalvrak, så jeg må finne en ny bil, helst i kveld, sier han.Sven Inge Marcussen har det selv bra etter brannen og er glad for at ingen andre personer ble skadet.

Lufter ut første etasje av senteret

Alt skal ha gått rolig for seg da senteret ble evakuert. Utover kvelden luftet brannvesent ut første etasje av senteret.

— Brannvesenet kom til en meldt bilbrann i bunnen av parkeringshuset. Røykdykkere tok seg inn og slukket brannen, opplyser overbefalsvakt i Østre Agder brannvesen, Olav Skoog, til Fædrelandsvennen.

— Det kom en del røyk inn i første etasje av senteret. Her jobbes det nå effektivt med å lufte ut, sier Skoog.

Sprinkleranlegget ble utløst over bilen som brant.

Like etter klokka 21 fikk de ansatte tillatelse til å komme inn igjen i butikkene sine.