LILLESAND: _Opprinnelig hadde vi håpet å få avtalen godkjent av bystyret møte i juni. Men vi har ikke hastverk. Vårt forslag til avtale er oversendt motpartens advokater.Vi blir nok nødt til å gå flere runder med Cognition Ventures. Jeg regner ikke med at det forligger noen avtale før til høsten, sier ordfører Odd Steindal.

To uker etter Ager-Hanssens feiende entre og rekordraske forhandlinger med ledelsen på rådhuset, må London-megleren nå smøre seg med større tålmodighet enn han opprinnelig hadde regnet med.Forhandlingene om utbyggingen av IT-senteret på «kremtomten» på Kokkenes tar lengre tid enn forutsatt._ Vi kan ikke rushe en slik sak, sier Steindal.Stoler på Ager-Hanssen

Sentrale tema under forhandlinger er leietid, leiesum — og ikke minst gjenkjøp av det moderne IT-bygget når leieavtalen går ut. Forslaget om kommunen bør vurdere samarbeid med Kommunal Landspensjonskasse (KLP) og Lillesand Sparebank om å bli deleier, har ikke vært tema under forhandlingene foreløpig._ Vi tar fortsatt sikte på at Cogniton Ventures eier bygget og finansierer bygg- og areal-bearbeidelsene på Kokkenes, sier ordføreren.Han fastholder at avisoppslagene om Ager-Hanssens betalingsproblemer og tidligere «forretningsbragder» ikke har hatt innvirkningene på forhandlingen. Heller ikke den plutselig avgangen til selskapets direktør i Lillesand, Gunnar Oftedahl._ Det er partenes advokater som forhandler i tråd med våre intensjoner om et IT-senter på Kokkenes. Både kommunen og Cognition Ventures innstilt på å kjøre løpet ut. Det er tallfestet at Ager-Hanssen har kapitial, minimum 400 millioner kroner. Så langt er det liten grunn til uro, mener Steindal.Overser mindretallet

Ordføreren sier videre at arbeidet med å legge til rette for IT-senteret Kokkenespynten vil bli påbegynt, tross protestene fra mindretallet i planutvalget.Et stadig voksende mindretall blant politikerne i Lillesand er blitt mer skeptiske og krever fulls topp i reguleringen. V, SV, KrF og SP har anket saken inn tilbystyret.Men ordfører sier nei til ny behandling.

_ Det er bystyret selv som har bedt planutvalget sørge for å få satt i gang regulering ute påKokkenes. Det er ikke hjemmel i lovverket til å anke. Min holdning, og flertallets holdning, er at vi påbegynner reguleringen. Vi vil se nærmere på en bedre bruk av området. Det er flere enn Ager-Hanssen som er interessert i næringsutvikling på Kokkenes, sier Steindal.