Vedtaket betyr at stiftelsen Risør Akvarium kan ansette en person i full stilling til driften av severdigheten på bryggekanten i Risør.Vedtaket, som var i tråd med rådmannens innstilling, innebærer også at akvariet kan drives forsvarlig uten at enkeltmennesker må bruke fritiden til dugnadsinnsats. Samtidig er det grenser for hvor lenge dugnadsinnsatsen kan vare ved. For, som formannen i stiftelsen Risør Akvarium, Stein Brox Nilsen også har understreket i en henvendelse til kommune; ¿det er ikke lenger mulig og/eller forsvarlig å basere driften av Risør Akvarium på så vidt stor dugnadsinnsats fra enkeltmennesker¿.

¿Vi står overfor to valg, sa ordfører Lars Lauvhjell, ¿enten redusere drifta med de konsekvenser det får eller yte tilskudd til driften. At han var for å øke tilskuddet la han ikke skjul på. Men han la heller ikke skjul på lettelsen da han fikk høre at flere enn ham mener akvariet er et flott tiltak. Anlaug Stenersen /V) kunne nemlig orientere formannskapet at handelsstanden også har bevilget penger til støtte for akvariets virksomhet; nemlig 10.000 kroner.

¿Det er bra! Enkelte vil selvsagt hevde at det ikke er en kommunal oppgave å sponse driften av et akvarium, men jeg synes det ville være synd om driften skulle trappes ned.

Kjell MacDonald (H) fremsto som den ansvarlige politikeren i formannskapet sist tirsdag. Å si ja til åen årlig tilskudd til akvariet på 150.000 kroner syntes han var vanskelig når det er så mange ulike tiltak som fortjener kommunal støtte. Han hevdet også at han ikke helt forsto rådmannen som i et bystyremøte ¿banker oss i hodet og truer med eiendomsskatt¿.

¿Jeg forstår det ikke helt, rådmann, og kan derfor ikke støtte innstillingen når Risør kommune har så lite penger å rutte med.

Laila Skarheim var på sin side ikke i tvil:

¿Når det gjelder å yte støtteer akvariet en av de tingene det er mest interessant å ytestøtte til, sa hun.