Ulykka skjedde da ei gruppe elever fra folkehøyskolens dykkerlinje dykka i sjøen utenfor skolen. Ei jente fikk et illebefinnende og besvimte under dykking. Besvimelsen var et illebefinnende og hadde ingenting med selve dykkinga å gjøre, og ifølge rektor Kjell Wedø skjedde dykkinga på elevenes fritid.

— Ja, men det var en organisert dykkeraktivitet. Alle våre dykkeraktiviteter, enten de skjer på fritida eller i undervisningssammenheng, er alltid organisert etter oppsatte sikkerhetsregler. Med oksygenapparat og overflatemannskap på plass. Det er ikke fritt fram å dykke når og hvor man vil etter eget forgodtbefinnende, understreker Wedø.

— Vi tar ingen sjanser og renonserer ikke på sikkerheten. Men når uhellet først var ute er det betryggende at våre rutiner fungerte perfekt, legger han til.

Jenta ble brakt på land og seinere ført til Aust-Agder Sentralsjukehus for medisinsk sjekk, men hun er nå tilbake på skolen.

Ifølge Wedø må alle elevene på dykkerlinja gjennom en legesjekk, og ingen får dykke uten at de har bestått den medisinske testen.

— Nei, vi er meget nøye med sikkerhetsforskriftene og hadde ingen indikasjoner på at hun ikke var dykkerdyktig, forteller han.

Dykkerlinja på Risøy folkehøyskole er meget populær og har i år 25 elever.