KRISTIANSAND: — Befolkningen som bor under linjen er bekymret, og dette betyr ganske mye for deres livskvalitet, sa miljøvernsjefen - først og fremst som en appell til de to representantene fra Olje- og energidepartementet.På vegne av seg selv, politikerne og de rundt 750 personene som bor i umiddelbar nærhet til høyspentlinjen, viste Holvik et volt-somt engasjement for å flytte strømlinjen.Han mener linjen ligger verst tenkelig til: Tvers over tettbebygde strøk og områder kommunen har tenkt å bebygge. VAE viser til at de var først - linjen ble anlagt i første del av forrige århundre.Slakter miljøvernavdelingen

Miljøvernsjef Holvik øste sine kraftuttrykk over Fylkesmannens miljøvernavdeling, som av friluftshensyn ikke ønsker å legge linjen gjennom Fiskådalen i Vågsbygd.- Vi vet at kvaliteten på friluftsområdet er høyere uten tekniske inngrep, sa saksbehandler Tor Kviljo fra miljøvernavdelingen.- Jeg er fortørnet over miljøvernavdelingens vurdering i denne saken, opplyste Holvik, og stoppet ikke der:- Kommunen kjenner turområdet bedre enn fylket, og denne saken har provosert både administrasjonen og politikerne. Det bør være et signal til fremtidig saksbehandling - dette er for dårlig, sa miljøvernsjefen, nesten litt rasende.Hellemyr Vel og kommunen har anket VAEs konsesjon til høyeste hold. I går fikk departementet belyst saken fra alle parter og rundt 30 fremmøtte.- Vi ønsker rask behandling, men må først ha alle fakta på bordet, sier avdelingsdirektør Kjell Alstad i departementet til Fædrelandsvennen.Fiskådalen seiler opp?

Frontene blir mer synlige i høyspentsaken. Friluftsfolket i Vågsbygd ønsker ikke at kraftproblemene på Hellemyr og Slettheia skyves over på dem, det vil si som sjenerende høyspentmaster i turområdet Fiskådalen.Dette standpunktet møter hoderystelser fra beboerne under linjen.- Betydningen av et veldig flott turområde er sterkt overdrevet. Jeg var der i forrige uke, og da gikk jeg alene. Området ved Fiskåvannet er blitt tilholdssted for junkier, og der vil ikke folk gå, hevdet beboer Arild Moen fra Slettheia.Andre bemerket at både Baneheia og Jegersberg har strømføring i luftrommet, uten at det ser ut til å sjenere folk i særlig grad.- Man spaserer forbi på 15 sekunder, og jogger forbi på 10 sekunder. Det må være bedre enn at 250 hus har det over seg døgnet rundt, året rundt, mente beboer Reidar Haanes Olsen.