Kommunen opphevet vanningsforbudet 7. juli.

— Folk var flinke til å etterkomme forbudet, og nå har vi i tillegg fått noen dager med regn de siste ukene. Det har hjulpet på situasjonen, så nå nøyer vi oss med restriksjoner for å sikre at vi har nok vann framover, sier driftsleder Bernt Knudsen i Vannverket.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Lov å vanne annenhver dag

Kommunens restriksjonergjør det lovlig å vanne annenhver kveld. mellom klokka 19.00 og 23.00.

Husnummeret ditt styrer hvilke dager du kan vanne. På datoer med oddetall er det tillatt å vanne på eiendommer som har husnummer med oddetall, og tilsvarende for hus med partall på partallsdatoer. Restriksjonene varer ut august.

Det kan bli nødvendig med strengere tiltak ved langvarig tørke, men Knudsen tror ikke det skjer.

— Det er færre som vanner i fellesferien. Men det økte litt igjen forrige døgn, da var det totale vanningsforbruket oppe i 60 millioner liter i kommunen. Men erfaringsmessig bruker ikke folk så mye vann framover. Per nå er det ingenting som tyder på at det blir nødvendig med et nytt forbud, sier Knudsen.

Folk følger reglene

Knudsen sier at det ikke har vært vanskelig å få folk til å følge reglene.

— Vi har folk ute på vakt som er rundt og sjekker litt, og rapportene derfra tilsier at folk flest etterlever restriksjonene. Vi har sluppet å skrive ut bøter, sier han.

Kristiansand kommune innførte forbud mot vanning med vannspreder 26. juni. Årsaken var at det ble brukt dobbelt så mye vann som vanlig, 65 millioner liter vann mot normalt 30 millioner liter per døgn. Allerede dagen etter sank bruken til 57 millioner liter.