Det skriver prosjektleder Per Torgersen ved Sørlandet sykehus i en kronikk i Fædrelandsvennen i dag. Han har reagert på hvordan politikere allerede har tatt stilling i saken:

— Jeg registrerer at en del politikere kappes om å garantere at det skal være tre sykehus i Agder i fremtiden.... . I dette tilfellet synes jeg likevel de bedriver risikosport, skriver han.

Anbefaling

Som prosjektleder for Utviklingsplan 2030 har han lagt fram en foreløpig anbefaling om at det bare skal være ett sykehus på Sørlandet i framtiden. Og at det bør ligge ved dagens sykehus i Kristiansand.

Mandag ble det blant annet klart at Høyres fylkestingsgruppe nå freder sykehuset i Flekkefjord med fødeavdeling og akuttberedskap, og har bestemt seg for at det skal være tre sykehus på Sørlandet.

Nybrottsarbeid

Torgersen peker på at sykehuset og kommunene vil forsøke seg på et nasjonalt nybrottarbeid med å samarbeide om å utvikle helsetjenestene på Sørlandet best mulig; og konkluderer:

— Første steg i et slikt arbeid er å gi slipp på tanken om at vi må bevare organisering og struktur av sykehus anno 2014. Høringsfristen for Utviklingsplanen går ut 15. november. Uttalelsene fra politikerne blir en del av høringen. I februar neste år skal sykehusstyret vedta den.