Katjusja-proffen utkjempet også fredag en voldsom duell med Mark Cavendish på de siste meterne. Etter målpassering våget ingen av de to å strekke hendene i været. Det var heller ikke mulig å skille den med det blotte øyet.

Dermed måtte arrangøren granske målfotoet for å kåre en vinner, og etter noen sekunders venting kunne Kristoff juble for sesongens tredje seier. Rogalendingen vant også 2. og 4. etappe i Tour of Qatar, mens Edvald Boasson Hagen vant 3. etappe.

Cavendish hadde ni sekunder til gode på Kristoff i sammendraget foran fredagens etappe og sikret seg sammenlagtseieren i rittet. Boasson Hagen hadde ledertrøya etter tre etapper, men en punktering åtte kilometer før mål på torsdagens etappe kostet trolig nordmannen sammenlagtseieren.

Sterk vind preget fredagens 114 kilometer lange avsluttende etappe fra Sealine Resort til Doha kystvei. Trioen Steve Tronet, Jesse Sergent og Tim De Clerq gikk tidlig i brudd og hadde på det meste fire minutters forsprang til den jaktende hovedfeltet.

Med én mil igjen å sykle var utbryterne innhentet, og inn mål mot handlet alt om spurtlagene. Cavendish fikk god hjelp av lagkamerat Edvald Boasson Hagen i jakten på seieren. (©NTB)