Hva skjer i helga?

— På Quality skal noen av Europas beste brevduer auksjoneres. Sjaak Buwalda fra Nederland skal holde foredrag. Han og kona lever av brevduer. Vi skal ha årsmøte og bankett. 250 duer stilles ut og premieres etter finhet, velbygdhet og flyveresultater. Søndag er det åpent for publikum fra kl. 10 til 14. Om noen har lyst til å begynne med duer er det bare å komme.

Hvor engasjert er du?

— Jeg er PR-leder i Norsk Brevdueforbund og leder i Arendal/Grimstad brevdueforening. Sammen med brevdueforeningen Lyn i Kristiansand arrangerer vi helgas samling.

Flyr duene om vinteren?

— Nei, det er for kaldt og for mye sulten rovfugl ute nå.

Når startet du med duer?

— Jeg var seks år og startet med ti duer. Nå har jeg 100. Vi klekker selv. De ruger i 18 dager. Tre fire uker etter klekking flyr de. Vi avler bare på toppstammede flyvere.

Hva koster en god brevdue?

— Den dyreste solgt på auksjon gikk for 2,5 millioner kroner, til en kineser. I Kina brukes duene i veddemål, akkurat som i hesteveddeløp. I Belgia selges duer på nettet for 50.000 euro, ukentlig.

Hvor slippes duene?

— Vi sender ofte duene med ferja til Danmark. Rekorden fra Hjørring til dueslaget hjemme på Fevik er en time og 20 minutter. Duene klokkes inn via id-chip og GPS. I mine øyne er duer toppidrettsutøvere. Trening og kosthold er viktig. Dua bærer for øvrig sin vekt ti ganger og flyr så lenge det er lyst.

Hvorfor sluttet du med hest?

— Jeg var Sørlandets eneste galopptrener i flere år, men her var for få galopphester og jeg måtte flytte til Oslo for å holde det gående. Det ønsket jeg ikke.

Hva jobber du med?

— Er kranfører på Saint Gobain i Lillesand.

Hva gjør du ellers?

— Vi er ti gutter i klubben Metal Warriors. Vi har klubblokale, buss og reiser på festivaler. Vi spiller ikke, bare lytter.

Ditt beste barndomsminne?

— Jeg var ti år og min fars galopphest Gunport vant Skandinavisk mesterskap på Øvrevoll i 1982. Hesten knuste konkurrentene og vant med 100 meter.