KRISTIANSAND: — Jeg blir så provosert når jeg ser at Arbeiderpartiet og Høyre vil slåss for veiene. Har ikke de styrt landet siden krigen? Velgerne har blitt lurt i 70 år og nå ser det ut til at de blir lurt igjen, sa Tveit da han gikk på talerstolen under Aust-Agder Frps årsmøte lørdag.

- Må spisse budskapet

Han mener partiet må bli tøffere mot Høyre, som ut fra meningsmålingene ser ut til å gå mot et knallvalg.

— Jeg tror ikke Høyre får 40 prosent av stemmene, men jeg frykter at Frp kan havne på 11-12 prosent. Vi må snakke om kjernesakene våre og spisse budskapet, sa Tveit.

Frp-representanten fra Birkenes høstet latter da han innledet med å si at han skulle være rask og veldig forsiktig.

— Kona har lest gjennom talen og godkjent den, sa Tveit, som tidligere har omtalt Jens Stoltenberg som "lommemannen" og kritisert Ap for å utnytte Utøya-tragedien.

— Ut med KrekarAvslutningen fikk han imidlertid høylytt applaus for.

— Jeg har ikke sagt noe om Mullah Krekar, men dette har jeg tenkt litt på. Hadde det ikke vært fint hvis Siv Jensen kunne tatt med en powerpointpresentasjon til neste år, med et bilde av mullahen hvor han blir fløyet ned til sitt egentlige hjem, sa Tveit.

Tror på stortingsplass

De siste meningsmålingene viser at Høyre kan få to stortingsrepresentanter fra Aust-Agder i neste periode. Det vil innebære at Ingebjørg Godskesen fra Arendal Frp ikke blir gjenvalgt.

— Frykter du at du ryker ut?

— Oppslutningen til Frp i Aust-Agder ligger alltid en god del over landsgjennomsnittet. Høyre eller Arbeiderpartiet må bli dobbelt så store som oss dersom de skal få to representanter, sier Godskesen til Fædrelandsvennen.

- Ikke stem Høyre

Hennes drøm er en flertallsregjering som består av Frp og Høyre. Det hindrer henne imidlertid ikke i å angripe partiet til Erna Solberg.

— Frp er det eneste partiet på Stortinget som sier nei til bompenger. Dersom du ønsker Frp-politikk nytter det ikke å stemme Høyre, sier Godskesen.

Lover ny E 39 og E 18

Hun er klar på at Frp er det eneste partiet som virkelig vil satse på samferdsel.

— Hvis vi blir store nok blir ikke E 39 noe problem. Vi vil planlegge hele parsellen med en gang, slik at det kun blir én behandling i kommunen, fylket og departementet, sier Godskesen, som viser til at Frp i sitt alternative statsbudsjett foreslo 700 millioner kroner mer til veien mellom Oslo og Kristiansand enn regjeringen.