LILLESAND: – Vi klarte ikke målet for antall besøkende, men siden hver kunde i gjennomsnitt handlet mer enn forventet, holdt vi likevel budsjettet, sier varehussjef Solrun Hitland ved Ikea Sørlandet.

Ikea går ikke ut med verken omsetnings— eller resultattall for hvert enkelt varehus. Alle 2012-tall både for kunder, omsetning og resultat gjelder for Ikea sitt virksomhetsår som strekker seg fra 1. september til 31. august.

205 milliarder

Den svenskeide møbelgiganten som har varehus over hele verden, omsatte i fjor for mer enn 205 milliarder norske kroner. På tross av urolige tider i verdensøkonomien, økte Ikea på verdensbasis omsetningen i fjor med 9,5 prosent og leverte et rekordresultat på 29 milliarder kroner. Konsernsjef Mikael Ohlsson sier til Dagens Industri i Sverige at selskapet aldri er helt fornøyd. Konsernet håper å kunne doble omsetningen innen 2020. Ikea åpnet varehuset i Sørlandsparken i oktober 2010, og har derfor heller ikke sammenlignbare besøkstall for hele virksomhetsåret før neste år. Solrun Hitland er godt fornøyd med mottakelsen de har fått på Sørlandet.

God plass

– Det første halvåret hadde vi et eventyrlig besøk og salg, og det var ventet at ting skulle normalisere seg etter hvert. Vi har bygd et 36.000 kvadratmeter stort varehus, der vi har god plass til å vokse i årene fremover.

Ikea Sørlandet har i dag 275 ansatte, som i hele årsverk utgjør 140. Rundt 65 prosent av arbeidsstokken er kvinner, og det er også kvinner som er i flertall blant kundene. Så mange som 25 nasjonaliteter er representert blant de ansatte.

– I forhold til de fem andre varehusene som Ikea foreløpig har i Norge, så har vi på Sørlandet et noe bedre salg av sofaer og spisestuemøbler enn forventet, mens kjøkkensalget vårt er økende, sier Solrun Hitland.