LILLESAND: Karlson og Danielsen ba om fritak fra vervene sine etter at formannskapet sa nei til en omtaksering på Ågerøya. Onsdag er det innkalt til et ekstraordinært formannskapsmøte hvor det skal tas stilling til fritakssøknadene. Leder av formannskapet, ordfører Arne Thomassen, regner med at begge innvilges fritak.

— Vi kan ikke ha folk som ikke er interessert, så dette må vi bare får gjort, sier Arne Thomassen til Fædrelandsvennen.

Nekter å stille

Under formannskapsmøtet onsdag vil det også bli valgt nye medlemmer. Det store spørsmålet blir hvem som erstatter Karlson og Danielsen. Opposisjonspartiene har signalisert at de ikke kommer til å stille med aktuelle kandidater.

Senterpartiet, SV, Venstre og Pensjonistpartiet skal allerede ha gitt beskjed om at de ikke kommer til å stille. Dermed blir det trolig politikere fra Høyre, KrF eller Frp som overtar.

— Vi venter på svar fra Arbeiderpartiet, men vi har mange aktuelle kandidater. Jeg tror ikke det blir noe problem å finne folk til å fylle vervene, sier Thomassen.

Ap: - Blir tøysete

Abel Cecilie Knibe Hanssen i Arbeiderpartiet sier til Fædrelandsvennen at de ikke har funnet noen som ønsker å stille.

— Vi har ikke funnet noen som ønsker å sitte i en gruppe som ikke blir hørt. Det blir veldig vanskelig å finne noen som vil bruke tid på dette. Det blir litt tøysete, sier Knibe Hanssen.

Hun har stor forståelse for at Karlson og Danielsen valgte å trekke seg.

— Vi har hatt tillit til nemnda og arbeidet personene der har gjort. Det har ikke Høyre hatt. Jeg forstår ikke hva Høyre tenker med og jeg skjønner godt at de trekker seg, sier Knibe Hanssen.

- Tilsidesetter lovverk

Svenny Karlson har vært leder av sakkyndig nemnd foreiendomsskattesaker i Lillesand siden eiendomsskatt ble innført i kommunen i2008. Søndag sendte hun brev om at hun stilte sin plass til disposisjon.

— Jeg er ikke i tvil om at detteikke er et verv jeg kan fortsette med. Jeg kan ikke se på at formannskapet, medordføreren i spissen, tilsidesetter både lovverk, juridisk vurdering og vårkompetanse, men hever seg høyt over alt. De som finner det greit å være med påen slik politikk må vær så god få fortsette, sa Karlson til Fædrelandsvennen.

Også Venstres medlem, Tor Audun Danielsen, vil si fra segvervet i. Det innebærer at to av tre faste medlemmer går ut av nemnda iprotest. Søknadene vil bli endelig behandlet under bystyret onsdag.