VENNESLA: Søndag kveld åpnet han det første av i alt fem Fellesmøter på Filadelfia i Vennesla. 300 fremmøtte fikk både en munter og alvorlig start på møtene som har vært arrangert i bygda siden rett etter krigen.

Tema for møtene er "Sammen for bygda", og Jeppestøls budskap for kvelden var kjærligheten.

— Det var et av mine første budskap da jeg begynte. Guds store kjærlighetsplan med mennesket handler om å gi alle, uansett bakgrunn, en mulighet til å få en ny start på livet og ny energi. Det tror jeg er viktig, understreket Jeppestøl.

Han mener kjærligheten er så mye. Fra talerstolen snakket han om ikke å glemme den. Jeppestøl viste med eksempler på hvor flinke vi mennesker er til å vise følelser på andre arenaer enn kanskje på hjemmebane.

FELLESMØTER I 60 ÅR: Ifølge pastor Gunnar Jeppestøl ble de første Fellesmøtene i Vennesla arrangert allerede rett etter krigen. Søndag var 300 møtt fram til årets første møte. På scenen spiller Lovsangsteam. Foto: Frode Lindblom

Jeppestøl mener det er lett glemme viktige verdier fordi vi i dag også er så opptatt av å prestere.

— Det er fort å komme inn i et prestasjonsjag. Da bør man kanskje stoppe opp og tenke gjennom hva som er viktig. Vi trenger å bli minnet på grunnleggende ting, som samhold, i livet, sa pastoren.

- Bruker du egne erfaringer når du står på talerstolen?

— Ja, jeg bruker noen illustrasjoner fra eget liv, sier Gunnar Jeppestøl og understreker at Jesus var den største eksponenten på det å kommunisere.

— Målet mitt er at folk skal få en bedre hverdag, sier venndølen som begynte som pastor i 1989. 60-åringen beskriver Fellesmøtene som årets store "happening" hvor mange fra ulike menigheter møtes.

Fellesmøtene skal holde på fram til torsdag.