— Både jeg og min kone Lisa Maria deltok på sommerstevnet i Kvinesdal som barn. Å være her i år, bringer frem gamle minner, sier Knut Arild Hareide, leder i KrF sentralt.

Både partitoppens kone Lisa Maria Hareide, deres ettåring Sara Margrete Hareide, ekteparets felles onkelbarn og Lisa Maria sine foreldre var til stede på misjonsstevnet søndag.

Knut Arild Hareide deltok for første gang som niåring på festivalen, som arrangeres av den kristne stiftelsen Troens Bevis Verdens Evangelisering. Den gang var det badebassenget som var det som opptok partilederens oppmerksomhet.

Hareide-familien besøkte sommerstevnet i Sarons dal på søndag. Lisa Maria Hareide, Sara Margrete Hareide (1), onkelbarn Helena-Marie Larsen (9), Jonas Stenberg (8) og Rebekka Stenberg (3). Foto: Heida Gudmundsdottir

Viktig møteplass

I voksen alder har han deltatt flere ganger som både taler på bønnemøte og i partidebatt. Søndag ettermiddag talte Hareide under bønnemøte for en godt befolket storsal.

— Jeg kjenner både stevnesjef Sten Sørensen og organisasjonsleder Rune Edvardsen og har jevnlige dialoger med dem hele året. Festivalen er en viktig møteplass for åndelig inspirasjon. Med dette fine været vi har, viser det frem Sørlandet på sitt beste, skryter Hareide.

Lærte å svømme

Lisa Maria Hareide vokste opp på Moi og i Flekkefjord og har et nært forhold til misjonsstevnet i Sarons dal.

— Jeg lærte å svømme som barn her. Jeg har mange gode minner herfra, så det føles godt å være tilbake, sier partilederkona.

Hareide-ekteparets onkelbarn Helena-Marie Larsen (9) og Jonas Stenberg (8) synes det beste med misjonsstevnet er badebassenget.

— Det er fint å være her, det gøyeste er å bade, sier de to i kor.

Krabber og fjelltur

For tiden er partileder-familien på besøk hos Lisa Maria sine foreldre i Flekkefjord. Resten av ferien skal tilbringes hos dem og på deres eget feriested i samme by.

— Å besøke Sørlandet og Flekkefjord må til for at det skal bli ordentlig sommerferie. Vi har både spist krabber hos svigers og gått på fjelltur, så vi har riktig kost oss. Senere i sommer drar jeg hjem til Oslo for å bygge terrasse. Den må være klar før jeg må være tilbake på Stortinget til høsten, sier Knut Arild Hareide og smiler.