Bunkersen er sperret av og låst. Foto: Torgeir Strandberg
Det er piggtråd og høye gjerder rundt bunkersen. Et helt spesielt bygg, sier rådmannen i Søgne kommune. Foto: Torgeir Strandberg

Søgne kommune kjøpte en bunkers på Åros i Søgne fra Forsvarsbygg til 1,8 millioner kroner etter det som angivelig var en budkrig mellom Søgne kommune og motorsykkelklubben Hells Angels.

— Hells Angels har ikke forsøkt å etablere seg eller kjøpe eiendom i Søgne. Her har kommunen kastet bort skattebetalernes penger, sier talsmann i Hells Angels, Rune Olsgaard.

1,25 mill over takst

Kommunen hadde tilbud om å kjøpe bunkersen for 550.000 kroner i fjor, men sto da over. Kjøpesummen endte til slutt på 1,8 millioner kroner. Grunnen til prisøkningen var at naboer hevdet å ha sett Hells Angels-medlemmer som kikket på bygget. Det kjenner ikke Olsgaard til.

— Dette er ukjent for oss, men vi kjenner til flere eiendomssaker hvor påstander om vår interesse har ført til salg til kommuner langt over takst, sier Olsgaard.

Rådmannen bekrefter

Rådmann i Søgne kommune, Kim Høyer Holum, er klar på at de kjøpte bygget for å unngå at Hells Angels etablerte seg i Søgne.

— Vi valgte å kjøpe bygget etter at vi fikk en veldig klar innstilling fra politiet om at det var en motorsykkelgruppe som var interessert i å kjøpe bygget og etablere seg i Søgne-området. Vi fikk også en bekymret melding fra naboer som har observert medlemmer av Hells Angels som kikket på bygget.

Budrunden var skjult, og kommunens oppkjøp er basert på uttalelser fra politiet og naboer.

— For en stund siden kom det noen folk på motorsykler og ville se på eiendommen. De sa de kom fra Stavanger og hadde Hells Angels merker på ryggen, sier en av naboene, som ønsker å være anonym, til N247.no.

Ingen flere kjøp

Rådmannen sier de ikke har planer om videre oppkjøp av bygg for å unngå at Hells Angels får fotfeste i kommunen.

— Hvis Hells Angels eksempelvis prøver å kjøpe vanlige bolighus, er det vanskelig for oss å gå inn. Dette er jo en bunkers, et bygg med svært spesielle kvaliteter. Det var jo også en av hovedgrunnene til at politiet var bekymret. Dette var en spesiell situasjon, og jeg tror ikke det blir et problem med flere oppkjøp i Søgne. Politiet var veldig klare på innstillingen til kommunen, sier Holum.

All honnør

Leif Vagle leder avsnittet for organisert kriminalitet i Agder-politiet. Han bekrefter at de har engasjert seg i saken. Vagle er svært tilfreds med at bygget til slutt havnet på kommunens hender.

— Her gir vi all honnør til kommunen. Det ville vært svært lite ønskelig om en énprosentmc-klubb hadde etablert seg i Søgne, med alt det innebærer av negative ting, sier Vagle.

Olsgaard er på sin side klar på at politiet prøver å diskriminere et helt miljø som består av rundt 300 klubber i Norge.

— Politiet prøver å demonisere og stigmatisere mc-miljøet. Politidirektoratet og Kripos har feilinformert kommunene i lang tid, noe som har ført til at avgjørelser blir tatt på feil grunnlag, sier Olsgaard.

Bunkersen vil nå bli bygd om og vil i fremtiden brukes som pumpestasjon.