Dette skriver politiet i en pressemelding. I dag trådteArendals tiggeforbud i kraft, og personer fra organisasjonen Folk er Folk reiste til Arendal for å markere sin motstand, og for å bli pågrepet for tigging.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ingen bøter til aksjonister

Politimester i Agder, Kirsten Lindeberg, opplyser i pressemeldingen at politiet ikke vil bøtelegge noen av aksjonistene.

— Av hensyn til kapasiteten operativt så vil vi ikke bøtelegge noen dersom det nå kommer en stor gruppe som vil aksjonere. Disse vil få en advarsel på stedet. Når vi anser det som nødvendig, og har tilstrekkelig kapasitet, vil vi håndheve forbudet med bøter. Ved førstegangsovertredelse vil bøtene i henhold til politidistriktets retningslinjer ligge på 2000 kroner. Ved gjentakelse vil beløpet bli høyere, sier hun.

Først i Norge

Vedtaket om forbud mot tigging ble tatt av bystyret i Arendal i slutten av august. Politimesteren vil følge utviklingen nøye, og ville helst sett at det ble vedtatt en lov for hele landet.

— Jeg skulle ønske at det var vedtatt en lov som gjaldt for hele Norge, men inntil videre er det bare Arendal som har innført tiggeforbud. Det er politiets oppgave å følge opp bystyrets vedtak, sier politimesteren.