— Vi har tatt rosa trekk på alle syklene som var parkert langs hele Markens gate. Vi har rundt 200 sykkelsetetrekk som skal deles ut til folk vi treffer på for å synliggjøre at det nå er brystkreftmåneden oktober og at Rosa sløyfe-aksjonen er i gang, sier Trude N. Omland i Kreftforeningen.

Mange sykkelseter har fått nytt trekk for anledningen. Foto: Caroline Dalland

Godt synlige

Representantene fra Rosa sløyfe-aksjonen er lett synlig i byen med sjokkrosa vester med sløyfe på, rosa ballonger og rosa sykler.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Vi spraylakkerte syklene i går og vi har bare fått positiv oppmerksomhet. Folk kommer gjerne bort og forteller at de støtter aksjonen eller spør hvordan de kan gjøre det, forteller Omland og fortsetter:

— Sykkelsetetrekkene er godt synlige og skaper god oppmerksomhet for en god sak.

Les også:

Alvorlig tema

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal aksjon som markeres i Norge for 16. gang.

- Sykkelsetetrekkene er godt synlige og skaper god oppmerksomhet for en god sak, sier Trude N. Omland. Foto: Caroline Dalland

— Målet er å samle inn 22 millioner på landsbasis, og det skal vi klare. I år er temaet uhelbredelig brystkreft, et alvorlig tema som for mange er vanskelig. Men 600 dør av brystkreft hvert år, noe som gjør temaet svært viktig, mener Omland.

Medlemmer fra Brystkreftforeningen og representanter fra Kreftforeningen står på Rosa stand på Nedre Torv på lørdag 4. oktober.