— Når et firma har gjentatte innbrudd og tyverier, så mener jeg Bilhallen må sikre seg bedre enn de har gjort frem til i dag, sier Bjørn Rødland, leder av allmennavsnittet i Kristiansand-politiet.

Innehaveren av Bilhallen, Ove Birkedal, ønsker ikke å kommentere saken.

Les også:

Etter stengetid lørdag ettermiddag ble tre biler stjålet etter innbrudd i verkstedet. En uregistrert Opel Insignia, en Ford Mustang 1971-modell og en Skoda Octavia stasjonsvogn. Opelen er ikke kommer til rette. De øvrige bilene ble funnet søndag, Mustangen noen hundre meter fra verkstedet, mens Skodaen ble funnet på en parkeringsplass ved Lundkråga pub.

To pågrepet

— Da en bergingsbil skulle fjerne Skodaen, kom en mann ruslende. Han ble pågrepet av politiet. I leiligheten hans ble ytterligere en mann pågrepet. Vi mistenker og har siktet begge for innbrudd og tyveri av Skodaen. Vi etterforsker også opp mot mistanken om at de har noe å gjøre med tyveriet av Forden, sier Rødland.

Mennene på 23 og 19 år er kjenninger av politiet. De erkjenner ikke straffskyld. Politiet har sikret seg DNA-spor fra bilene, men det tar flere uker før disse resultatene er klare.

Ifølge Rødland tok tyvene seg inn gjennom ei rute som var knust ved et innbrudd 9. desember. Da forsvant en Volvo XC, som også ble funnet parkert på Lund. Også i den er det funnet DNA.

— Vinduet ble forsøkt stengt av, men vi kan vel si at det ikke var godt nok siden tyvene tok seg inn samme sted nå i helga. For å komme seg ut av anlegget er låsen til porten klippet, sier Rødland.

Lik framgangsmåte

Han sier framgangsmåten kan tyde på at det er samme miljø som står bak begge innbruddene. Lite tyder på at der er mobile bander som har vært på ferde.

— Dette er ikke innbrudd gjort av proffe folk. De har surret veldig mye på stedet og gjort utrolig mye skade for å få med seg kjøretøyene, sier Rødland.

Men innbruddene stopper ikke der. 9. november forsvant en Toyota Camry og en uregistrert Volkswagen Transporter. Begge ble funnet igjen ikke langt unna verkstedet. En lås på en port ble ødelagt for å få ut bilene. Ingen er så langt pågrepet for dette.

I sommer forsvant også en BMW fra Bilhallen.

— Her er det usikkert om nøklene stod i tenninga på bilen inne på området. Bilen var nøkkelkjørt og ble kjørt gjennom porten på stedet. To gutter under 18 år ble pågrepet for forholdet, sier Bjørn Rødland til Fædrelandsvennen.