Det var i sjutiden 31. juli at tobarnsmoren (48) ble kritisk brannskadet i en hyttebrann ved Bjørndalsvatn i Evje og Hornnes. Eksmannen (47) ble pågrepet ved hytta og siktet for forsøk på forsettlig drap. Han nekter straffskyld.

hyttebrann etterslukk.JPG

Nå kommer det fram flere detaljer i saken. Påtaleleder Terje Skaar i Agder-politiet forteller at mannen er siktet for å ha helt brennbar væske over kvinnen og tent på inne i hytta.

— Det er en totalvurdering av de samlede beviser som begrunner den siktelsen som foreligger, sier Skaar.

Les også:

Kastet seg i vannet

Bakgrunnen for at politiet til nå har holdt kortene tett til brystet, er at de ønsket å høre den sterkt brannskadde kvinnens versjon av dramaet. Hun har nå avgitt forklaring som politiet mener styrker mistanken mot mannen.

— Ekskona var våken da dette skjedd, og klarte å slukke flammene ved å kaste seg i et vann som ligger like ved hytta, sier Skaar.

Han kan ikke med sikkerhet si om det var bensin eksmannen helte over henne før han satte fyr. Politiet venter på den endelige, kriminaltekniske rapporten.

Les også:

Fikk barna i sikkerhet

Kvinnen har forklart at hun vendte tilbake til den brennende hytta. Der tok hun med seg parets to mindreårige døtre, satte seg bak rattet i bilen sin og kjørte dem i sikkerhet et stykke nedover veien til bommen inn til hytteområdet Matkroni.Hun ringte selv til politi og ambulanse.

— Var døtrene vitne til at faren tente på moren?

— Jeg gir ikke detaljopplysninger om hva jentene har forklart at de har sett eller ikke sett. Jentene befant seg i hytta og har gitt politiet viktige opplysninger om hendelsesforløpet, sier Skaar.

Faren deres forsvant fra hytta og ble pågrepet uten dramatikk et stykke bortenfor klokka 09.30. Han hadde kuttskader i arm og hånd, og ble behandlet for skadene på sykehus. Skadene var ikke alvorlige.

Uenige om erkjennelse

I sitt eneste avhør til nå har mannen nektet straffskyld for forsøk på forsettlig drap. Påtaleleder Skaar opplyser at 47-åringen har erkjent ildspåsettelse, men forsvareren hans bestrider dette.

— Jeg var tilstede i avhøret og oppfattet ikke der at han erkjente å ha satt fyr. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Bjørge Usterud Tveito til Fædrelandsvennen.

Skaar ønsker ikke å kommentere uttalelsen fra forsvareren.

- Uavklart

Tilstanden for kvinnen fortsatt er kritisk og uavklart. Hun befinner seg med omfattende brannskader på Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Innimellom er hun våken.

— Det er for tidlig å si hvordan det går med henne, sier Skaar.

Kvinnens bistandsadvokat, Monica Haugedal, bekrefter tilstanden overfor Fædrelandsvennen.

Ber om åtte uker

I Kristiansand tingrett torsdag blir mannen fremstilt for varetektsfengsling i åtte uker. Begrunnelsen er fare for gjentakelse og straffeprosesslovens paragraf 172, om at det vil støte allmennhetens rettsfølelse å slippe ham ut nå. I forrige fengslingsmøte samtykket han til fengsling, men det er ukjent hvordan han vil stille seg til dette nå.